[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Meetings -> Meeting van deze maand

Voortgangsverslag 10-01-2011

Op de Ubuntu NL meeting van 10 januari is besloten om per team een persoon verantwoordelijk te maken voor de maandelijkse voortgang.

Vertaalteam

Documentatieteam

Artworkteam

Promotieteam

TonH vervangt Thomas de Graaff als team leider HCC heeft Ubuntu-NL gevraagd om weer deel te nemen aan linux thema dag. Het team zal dit verder oppakken. Het is de bedoeling om op die dag weer een installatie eiland te organiseren.

IRC

Er wordt gewerkt aan een bot voor #ubuntu-nl, zie deze pagina voor meer info.

Forumteam

De laatste week zijn daarom zo goed als alle spambots die al geband waren verwijderd. Dit waren enkele honderden accounts. Met het verwijderen van deze accounts zijn er ook een groot aantal bantriggers (op gebruikersnaam) verwijderd, wat een gunstig gevolg voor de serverbelasting zal hebben. De bantriggers op IP- en e-mailadres zijn wel blijven staan.

Van de gelegenheid is ook meteen gebruik gemaakt om het ledenbestand op te schonen. We hebben een hoop leden die zich geregistreerd hebben, maar nog nooit meegedaan hebben op het forum. Omdat het bijhouden van zo'n enorme ledenlijst ook capaciteit van de servers vereist hebben we een aantal van deze leden ook verwijderd. De selectiecriteria om een lid te verwijderen waren de volgende:

Voor deze schoonmaakactie waren er zo'n 22.000 leden, op 10 januari waren er nog ruim 16.000 over. De redenen voor deze schoonmaak zijn servercapaciteit, het opnieuw beschikbaar maken van gebruikersnamen die niet in gebruik waren en het beter kunnen bepalen van het daadwerkelijke ledenaantal.

Reden: terugdringen van serverbelasting en het overzichtelijker maken van de bans. Tegelijkertijd moeten nieuwe registraties van spambots voorkomen worden.

Vanwege overlast van enkele personen hebben we een aantal zogenaamde tijdelijke e-mailadressen geband. Het doel van zulke e-mailadressen is om spam op je primaire e-mailadres te voorkomen, maar deze diensten werden misbruikt om vervelend te doen op het forum. Hetzelfde geldt voor een aantal proxyservers.

Het plan is om deze bans na een nog vast te stellen periode op te heffen als de overlast weg is.

Mwanzo

De start van Mwanzo is gemaakt. Er is ondertussen een vaste groep mensen actief aanwezig op het IRC-kanaal (#Ubuntu-nl-mwanzo). Er zijn al verschillende (nieuwe) mensen op af gekomen om een kijkje te nemen. Verder is er een goede start gemaakt met het organiseren van workshops. Er staan vier workshops op de lijst waarvan er twee al zijn ingepland.

Voorgaande verslagen

2013

2012

2011

2010

Contactenpersonen voortgangsverslag

Team

Contactpersoon

Promotie

TonH

Mwanzo

Luckiboy

Vertaalteam

Hannie

Webteam

commandoline

Beheerteam

johanvd

Forumteam

asphyxia

Documentatie

Cees

Artwork

Ronnie

IRC

JanC

SOUNL

ertai


2022-09-08 16:55