[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

VirtualBox

Met VirtualBox gebruikt u virtuele computers. In een virtuele computer kan een eigen (ander!) besturingssysteem worden geïnstalleerd en gebruikt.

De computer waar VirtualBox op draait wordt gastheer (Engels: "host") computer genoemd en de virtuele computer wordt gast (Engels: "guest") computer genoemd.

VirtualBox werkt met verschillende versies van Windows, Linux, en andere besturingssystemen. Zowel als gastheer- als gast- computer.

Redenen om VirtualBox te gebruiken:

Voor VirtualBox is geen bijzondere hardware nodig hoewel moderne processors speciale functies hebben die gebruikt worden voor betere virtualisatie. De gastheer computer moet voldoende geheugen hebben om een extra besturingssysteem als gast te kunnen gebruiken.

Als de gastheer computer een 64-bit besturingssysteem heeft kunnen zowel gast computers met een 32-bit als 64-bit besturingssysteem worden geïnstalleerd. Heeft de gastheer computer een 32-bit besturingssysteem dan kunnen (in de regel) alleen gast computers met een 32-bit besturingssysteem worden gebruikt.

Dit artikel gaat verder met de volgende onderwerpen:

Meer informatie

Alternatieve oplossingen:


CC-BY-SA

CategoryOverig

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:56