[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Meeting donderdag 10 juni 2010

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC kanaal #ubuntu-nl-meeting op irc.freenode.net

Agenda

#

Onderwerp:

Door:

Eventueel bijbehorende forumdraad:

1

Status uitvoering eerder genomen besluiten.

Thomas de Graaff

http://forum.ubuntu-nl.org/ubuntu-nl/(irc-meeting)-status-uitvoering-eerder-genomen-besluiten/

2

Werkgroepen Artwork, Releaseparties, Promotie naar forum

Thomas de Graaff

3

Organisatiestructuur Ubuntu-nl

Hannie Dumoleyn

Kort overzicht van de agendapunten

1 . Status uitvoering eerder genomen besluiten.

Hoe staat het met de uitvoering van eerder genomen besluiten?

  1. Meeting 15-11-2009: Dubbele namen ledenbestand. Hoe staat het er nu mee?
  2. Meeting 10-05-2010: De steunpuntenkaart werkt niet in IE. Daar is de vorige meeting een bugreport voor aangemaakt op launchpad. Hoe is het daar mee?
  3. Meeting 10-05-2010: Er is besloten dat de moderators met Femke overleggen over het versoepelen van de regels voor het onderdeel vraag -en aanbod. Wat is daar uitgekomen?
  4. Meeting 10-05-2010: Er is besloten dat de nieuwe teamwiki naar het ubuntu-nl gedeelte wordt verplaatst, en dat de links op de website worden aangepast. Wat is de status hiervan?
  5. Meeting 10-05-2010: De website gaat een nieuw thema krijgen. Wat is de status hiervan?

2. Werkgroepen Artwork, Releaseparties, Promotie naar forum

De werkgroepen Artwork, Releaseparties en Promotie maken op dit moment gebruik van Google discussiegroepen voor de communicatie, dat is zo gegroeid vanuit het verleden. Deze discussies gaan verhuizen naar het forum zodat ze toegankelijker en opener worden. Iedereen kan dan meelezen, wie mee wil helpen dient zich even aan te melden en krijgt dat ook schrijfrechten.

We hebben dit voorstel op de Ubuntu Releaseparty 2010 nog met een aantal mensen (Dennis, Chaukar, Ronnie, en Thomas) besproken, en besloten het uit te voeren.

Er komt een nieuw onderdeel "Werkgroepen" met de categorieƫn "Releaseparties", "Artwork", en "Promotie". Alle forumleden krijgen leesrechten voor deze onderdelen. Wie actief wil deelnemen aan de werkgroepen kan zich aanmelden, en krijgt dan ook schrijfrechten. Dat laatste zal duidelijk aangegeven worden. De rechten gelden voor het hele onderdeel Werkgroepen, dus als je schrijfrechten hebt in de werkgroep Artwork mag je ook posten in de werkgroep Promotie.

Waarom de drempel van aanmelden? Het betreft hier onderwerpen waar iedereen wel een mening over heeft, en als iedereen die gaat ventileren zonder verder de handen uit de mouw te steken wordt het voor degenen die het werk verzetten wel heel lastig communiceren. Even aanmelden is een kleine moeite, maar je geeft er door aan mee te willen werken.

Mocht later blijken dat het op deze manier niet prettig werkt kunnen we er alsnog voor kiezen om iedereen ook schrijfrechten te geven, of om de leesrechten van iedereen die zich niet heeft aangemeld weer in te trekken al naar gelang wat de leden van de werkgroepen prefereren.

3. Organisatiestructuur Ubuntu-nl

Hoe mensen te vinden die voor een bepaald team werken?

Notulen

1. Status uitvoering eerder genomen besluiten.

  1. Wegens verbouwing en de release pary heeft SWAT hier nog geen tijd voor gehad, hij zal dit later oppakken.
  2. Een oplossing voor dit probleem is beschikbaar op https://launchpad.net/bugs/578445. SWAT zal ernaar kijken zodra hij punt a. klaar heeft.

  3. Versoepelingen zijn doorgevoerd, aldus Thomas de Graaff.
  4. Nunslaughter moet er nog mee aan de slag gaan.
  5. Het Artwork-team werkt samen met de internationale gemeenschap om het thema te ontwikkelen. Een voorbeeld van werk van de internationale gemeenschap staat op http://ubuntu.kuzeko.com/presentation.html.

2. Werkgroepen Artwork, Releaseparties, Promotie naar forum

3. Organisatiestructuur Ubuntu-nl

Teams en leden staan op http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Team/Teampagina en http://www.ubuntu-nl.org/ubuntunl/organisatie.

EXTRA: De organisatiestructuur versimplificeren en efficienter maken

Voorstel om de teamstructuur naar Launchpad te verplaatsten en daar bij te houden. Het is namelijk zo dat de internationale gemeenschap er van uitgaat dat de gemeenschap van een LoCo ook lid is van het officieel erkende Launchpad-team; in ons geval ubuntu-nl. Dat team wordt gebruikt om te zien wie er echt lid is van, of wel team echt erkend wordt door, de officiƫle LoCo. Als we een vrijer toegangsbeleid voeren voor 'ubuntu-nl' en tegelijkertijd de verschillende subteams van Ubuntu NL ook bijhouden op Launchpad en erkennen door ze lid te maken van 'ubuntu-nl' dan wordt de structuur een stuk makkelijker bij te houden. Dit zou ook een oplossing zijn voor punt 3. omdat als het bovenstaande zou worden doorgevoerd het erg makkelijk zou zijn (sub)teamleden te vinden.

Een struikelblok zou kunnen zijn: het feit dat Launchpad Engels is. SWAT gaat eerst kijken of het werkbaar is met het IRC-team.

Actiepunten

Besluiten

Log

Het volledige log van de vergadering is hier terug te vinden.


2022-09-08 16:55