[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Kandidaatstelling

Leden van Ubuntu-NL die zich kandidaat willen stellen voor de gemeenschapsraad kunnen zich toevoegen aan deze lijst. Op grond van het meritocratisch beginsel (mensen die meer hebben bij gedragen hebben meer zeggenschap) zal de gemeenschapsraad op 26 maart de definitieve kandidatenlijst vaststellen. Wanneer je niet bekend bent bij de leden van de Ubuntu-NL gemeenschapsraad, zorg er dan voor dat je duidelijk maakt wat je bijdragen aan de Ubuntu-NL gemeenschap zijn.

Termijn

De kandidaatstelling is mogelijk tot 26 maart 2013.

Kandidaten verkiezing nieuwe gemeenschapsraad

Marten de Vries (commandoline)

Introductie

Ik ben Marten de Vries (nickname: commandoline), en ben momenteel actief in het Ubuntu NL web- en mwanzoteam. Verder ben ik Ubuntu Member, en werk ik mee aan verschillende opensourceprojecten, waarvan de belangrijkste OpenTeacher is. Zie voor meer informatie mijn Nederlandse wikipagina.

Motivatie

Tijdens de afgelopen gemeenschapsraadtermijn heb ik regelmatig de vergaderingen en de mailinglijst gevolgd. Oorspronkelijk vooral om bij te houden wat er allemaal binnen Ubuntu NL gebeurde, maar ik merkte dat het me leuk leek om daarnaast actiever mee te denken over de agendapunten. Me kandidaat stellen was dus wat dat betreft een vrij logische stap.

Daarnaast zijn er de afgelopen tijd over de toekomst van Ubuntu een aantal interessante besluiten genomen, die waarschijnlijk ook gevolgen hebben voor Ubuntu NL (denk aan het erbij komen van Ubuntu Touch/TV naast de desktop, bijv.). Ik sta vrij positief tegenover de besluiten die tot nu toe genomen zijn, en denk dan ook dat het een interessante periode wordt om deel uit te maken van de Ubuntu-gemeenschap.

Gijs Jansen

Introductie

Op het forum ben ik beter bekent als gijsbert. Vrij actief op het forum, daarnaast help ik mee bij release party's. Ik zit nu ook in de huidige gemeenschapsraad/leiding. Als ik niet actief ben bij Ubuntu nl repareer en knap ik oude computers op voor de minder draagkrachtige medemens, meestal komt hier dan Ubuntu op.

Motivatie

Ik wil graag de richting die we de afgelopen twee jaar als gemeenschapsraad zijn ingeslagen, een vervolg geven. Vooral het verkleinen van de raad is een van de punten die mijn inziens kunnen leiden tot een gemeenschap die zich zelf bestuurt. Er zal wel altijd een persoon blijven, bijv. een mediator, die bij grote meningsverschillen een oplossing kan bieden. Dit proces zal echt niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. Als de raad verkleint kan worden naar drie leden aan het eind van de nieuwe zittingsperiode zijn we al weer een stukje op de goede weg.

Thomas de Graaff

Introductie

De afgelopen termijn van de gemeenschapsraad heb ik zitting in de raad gehad.

Motivatie

Ik zou graag het stokje doorgeven, maar als er geen enthousiaste nieuwe kandidaten zijn, dan vind ik het wel belangrijk dat de raad blijft bestaan, wellicht met uitgeklede taakstelling.

Naam

Introductie

...

Motivatie

...

Naam

Introductie

...

Motivatie

...

Etc.


2022-09-08 16:55