[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Ubuntu Lid zijn is erkenning voor een duidelijke en blijvende positieve bijdrage aan Ubuntu en de Ubuntu-gemeenschap.

Ubuntu member worden

Alle bijdrage aan Ubuntu zijn welkom. Iedereen die gedurende een lange tijd een stubstantiële bijdrage heeft geleverd aan Ubuntu kan 'Ubuntu Lid' worden. Deze pagina is gebaseerd op de Engelse informatie over Ubuntu Lidmaatschap op https://wiki.ubuntu.com/Membership. Zie die pagina voor het origineel.

Voordelen voor Ubuntu members

Ubuntu Leden krijgen:

Hoe kan ik Ubuntu member worden?

Ubuntu membership kan verdiend worden door substantiële bijdrages aan Ubuntu. Als je twijfelt of je al Ubuntu Lid kunt worden vraag een teamlid of iemand met wie je samenwerkt om teleurstellingen te voorkomen.

De normale manier om member te worden is via de regionale lidmaatschapsraden, de zogeheten regional membership boards (Engels). Sommige teams geven mensen via een andere manier het recht om Ubuntu Lid te worden. Voorbeelden zijn de Kubuntu Council (Engels), de Edubuntu Council (Engels), en de Developer Membership Board (Engels).

De meeste mensen die actief zijn voor Ubuntu NL zullen via de regionale lidmaatschapsraad voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Engels) hun lidmaatschap willen proberen te bemachtigen.

Als je denkt dat je genoeg bijgedragen hebt om voor membership in aanmerking te komen plaats je jezelf op de lijst op de pagina van de regionale lidmaatschapsraad voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Engels) en zorg je ervoor dat je de eerstvolgende vergadering bijwoont.

Voorbereiding om membership aan te vragen

Het is belangrijk om de aanvraag goed voor te bereiden. Je moet een wiki-pagina aanmaken op http://wiki.ubuntu.com waarop je jouw bijdragen beschrijft (in het Engels) en het helpt heel erg om mensen te vragen op jouw wiki-pagina te zetten wat ze van je vinden.

Mocht je moeite hebben met het Engels, aarzel dan niet om op het forum om hulp te vragen; dan is er vast wel iemand die je wil helpen en begeleiden bij het proces.

Eigen wiki pagina

Op je eigen wiki-pagina moet het volgende staan

  1. Een korte samenvatting van je bijdragen aan Ubuntu (in 2 of 3 zinnen)
  2. Een link naar je Launchpad-account.
  3. Een volledige opsomming van je bijdragen aan Ubuntu.
  4. Je plannen en ideeën voor Ubuntu nu en in de toekomst.

Gedragscode (Code of Conduct)

Het is nodig de Code of Conduct te ondertekenen op Launchpad om lid te kunnen worden.

Aanbevelingen

Activiteit in de nationale gemeenschappen valt internationaal minder goed op en daarom is het vooral voor mensen die erg actief zijn voor Ubuntu NL erg belangrijk om andere mensen te vragen iets over hen te schrijven op hun wiki-pagina. Dat laat de regionale lidmaatschapsraad zien hoe je werk gewaardeerd wordt. Als de mensen die je aanbevelen zelf al Ubuntu Lid zijn dan helpt dat natuurlijk extra mee. Ook kan het soms handig zijn om te vragen of de 'getuiges' aanwezig willen zijn tijdens de vergadering zodat de raad ze vragen kan stellen.2022-09-08 16:55