[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

In Aanbouw: Dit artikel is nog in aanbouw. Meer info...

ForumInnovatie

Ubuntu NL Community Forum Innovatieve Ideeën

Inleiding

In dit topic http://forum.ubuntu-nl.org/forum/innovatiefe-ideeen-voor-het-forum/ zijn er een aantal ideeën aangedragen door leden. Ik heb de zelfde, soortgelijke ideeën samen gevoegd.Nu wil ik kijken in hoeverre deze toepasbaar zijn, daarvoor vraag ik de hulp van de teams. Mocht iemand nog een idee hebben vul dan gerust het lijstje aan.In eerste instantie kunnen de ideeën wellicht eerst op de testserver uitgevoerd worden. Mochten er ideeën zijn die echt niet uitvoerbaar zijn,ook niet met eventuele aanvullende middelen verneem ik graag de reden zodat ik deze terug kan koppelen naar de leden.

De ideeën kort samengevat

1 Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, E17 en OpenBox in aparte secties. Met een dergelijke onderverdeling:Installatie Software & Configuratie Hardware&Drivers enz.

De meeste programma's werken onder iedere desktop omgeving dus voor zulke vragen is het algemene gedeelte prima geschikt.

Voor de enkele vraag voor specifieke software voor een desktop zou een aparte sectie ingericht moeten worden.

Een bijkomend probleem is dat een extra sectie de grootte van de database nogal beïnvloedt.

Voor iedere sectie wordt namelijk bijgehouden welke leden welke topics gelezen hebben wie er notificaties wil hebben wie rechten heeft om

de topics te lezen,posten, etc

Het toevoegen extra onderdelen moet dus weloverwogen gedaan worden, anders groeien we uit onze voegen en is er een krachtigere server nodig.

2 Een Snelstarter Gids dit punt komt te vervallen i.v.m. de nieuwe opzet voor Ubuntu 11.10 in de documentatie Wiki

Afgehandeld 10-10-2011

3 Een apart hoekje voor absolute beginners, mijn inziens kom je er dan niet onderuit om een hoekje voor de echte experts te maken.

Zie ook punt 1. Een andere overweging om dit niet te doen is dat het beginnershoekje veel risico loopt om een dumpplek te worden voor allerlei simpele probleempjes zonder dat de topicstarter zelf ook maar enige moeite heeft gedaan om zelf wat onderzoek te doen. Het terugvinden van handige informatie zal ook lastiger gaan, omdat je geen categorieën zoals bijv. software of netwerken hebt.

4 Meerkeuze vragen systeem, om naar de juiste sectie te komen, dit om vervuiling in de database te voorkomen en daardoor een accurater database te verkrijgen.

Dit kan verder onderzocht worden. Hiervoor zal zelf software voor moeten geschreven worden, of er moet een plugin gevonden moeten worden voor het forum die hiervoor geschikt is.

5 Request for test een onderdeel waar je simpel vraagt of iets al dan niet goed werkt; gaande van programma's tot installeren van ppa's enz.

De bedoeling is dat we met testers dit ook echt uittesten en beantwoorden met een resultaat.

Dit is in principe al mogelijk in het test-onderdeel.

Nog een paar opmerkingen mijnerzijds: Een aantal zaken zijn niet niet mogelijk i.v.m. ruimte op de server.

Echter niet alles is te wijten aan de ruimte op de server, het geheel moet ook beheersbaar blijven voor de teams.


2022-09-08 16:55