• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Over Mwanzo

Continuïteit, begeleiding en zorg

Vanuit het Engelstalige gedeelte van de gemeenschap is al een tijd geleden een vrij onbekend initiatief gestart. Het heet Ubuntu-beginners, oriënteert zich vooral op het Engelstalige gedeelte van de Ubuntu-gemeenschap en heeft haar wortels stevig in Ubuntuforums. Maar het initiatief laat zich gemakkelijk vertalen naar de Nederlandse situatie, al zijn er duidelijk accentverschillen. de doelstelling van Mwanzo is: Beginnende Ubuntero's, mannen en vrouwen, jong of oud, bekend of onbekend, bekend te maken met Linux, de fantastische infrastructuur van Ubuntu: Launchpad, en alle onderdelen van Launchpad en hen te leren omgaan met deze infrastructuur en de communicatiemiddelen die ermee in verband staan: IRC, forums, Launchpad teams, etc.

  • Begeleiden van beginnende, maar enthousiaste Ubuntero's, een wikipagina op te zetten, waarin eventuele achtergronden en/of sterke punten van de Ubuntero's aan de orde kunnen komen.
  • Het begeleiden en onderbrengen van de Ubuntero's naar en bij de verschillende (internationale) teams, “the right men and women” op beste plaats, waar hij/zij het beste kan bijdragen.
  • Het bieden van ondersteuning op IRC, forum en mailinglijsten, en bespreken hoe dat het beste kan gebeuren.
  • Begeleiden bij het ondertekenen van de Code of Conduct en discussiëren over de inhoud van deze code.

  • Stimuleren van een meer internationale oriëntatie.

Mwanzo-team en Ubuntu Membership

Uiteindelijk kun je, na een periode van Ubuntero-zijn, je aanmelden om lid te worden van het Ubuntu-nl-mwanzo-team, nadat je jezelf kandidaat hebt gesteld voor lidmaatschap. Dat betekent dat je rol langzaam verschuift van vragensteller naar begeleider van nieuwe leden. Voor meer informatie hierover raadpleeg onze Missie.

Workshops

Regelmatig worden online workshops gehouden over bepaalde onderdelen die in logisch verband staan met Mwanzo. Bekijk de Workshop-pagina om een beeld te krijgen welke onderwerpen er behandeld worden.

Ontwikkelen van software voor Ubuntu NL.

eng.png

Leden met programmeerervaring kunnen software ontwikkelen voor de Ubuntu NL LoCo of de internationale gemeenschap. Voorbeeld zijn een paar Mwanzo-lieden die een Nederlandstalige versie van Just For Learning hebben gebouwd. Het project tref je hier aan. De Nederlandstalige versie van Just For Learning zal het gebruik van workshops voor leden van de community, en de workshopleiders, zeer vereenvoudigen.

Attentie voor geweldige softwareprojecten!

en.png

Vanuit de Nederlandse Ubuntu-gemeenschap zijn reeds lange tijd programma's in ontwikkeling, zoals OpenTeacher. Mwanzo NL geeft deze projecten graag hier een platform en aandacht. Via dit forumdraadje kunt u het project OpenTeacher volgen; de projectpagina van lordnoid, CasW en commandoline treft u aan op http://openteacher.org/. Een geweldig project, dat door de inzet van eerder genoemde ontwikkelaars een groot succes is geworden!

community/mwanzo/Over (laatst bewerkt op 2013-04-07 16:25:41 door luckiboy)