• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

MissieDeze pagina beschrijft de doelstellingen en voorstellen waarmee het initiatief Mwanzo is opgezet.

Doel

Doelstelling van deze groep is: beginnende Ubuntero's, mannen en vrouwen, jong of oud, bekend of onbekend met Linux, bekend te maken met de fantastische infrastructuur van Ubuntu: Launchpad, en alle onderdelen van Launchpad. Het leren omgaan met deze infrastructuur en communicatiemiddelen die daarmee in verband staan: IRC, forums, Launchpad teams, en vele andere aspecten van de Ubuntu-infrastructuur. Zo is het mogelijk om onder begeleiding van dit team, op een geleidelijke manier kennis te maken met Ubuntu, en eventueel bij te dragen aan Ubuntu, waarbij wordt uitgegaan van die aspecten waarmee jij als beginner de meeste affiniteit hebt. Je hoeft dat niet alleen te doen, en je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, in het team zijn leden aanwezig die je graag willen bijstaan en begeleiden om je weg te vinden.

Mwanzo-team en Ubuntu Membership

Uiteindelijk kan je, na een periode van Ubuntero-zijn, je aanmelden om lid te worden van het Ubuntu-nl-mwanzo-team, nadat je jezelf kandidaat hebt gesteld voor lidmaatschap. Dat betekent dat je rol langzaam verschuift van vragensteller naar begeleider van nieuwe leden. Dit team heeft haar zetel in Launchpad en in een IRC-kanaal, net als Ubuntu-nl-mwanzo. Je kan vanuit dit team jezelf verder specialiseren binnen de internationale of nationale gemeenschap:

  • Operator IRC-kanalen.
  • Forummoderator, lid forumteam.
  • Vertaler.
  • Documentatiemedewerker.
  • Orientatie op internationale teams en "focusgroepen". Bevorderen van deelname aan internationale launchpad teams.
  • Bevorderen van internationale samenwerking tussen onze LoCo en andere LoCo's.

  • Monitoren kwaliteit van de verschillende activiteiten.
  • En uiteraard Ubuntu Member worden.

Dit alles zorgt voor een voortdurende stroom en toestroom van “talenten”, continuïteit dus; zeer belangrijk binnen een LoCo. Het bevordert ontplooiing, visie en een bredere, meer internationale kijk op Ubuntu. Verder bevordert het onderling samenwerken en het versterken van teamgevoel. Het mwanzo-team maakt deel uit van de Ubuntu NL-gemeenschap.

Lid worden van het Mwanzo-team

boaba.png

Om teamlid te worden van dit team heb je aan een aantal activiteiten meegedaan en dingen opgezet om je te ontwikkelen. Het team zal tijdens de regelmatige IRC-vergaderingen besluiten je toe te voegen aan het team of nog niet. Je kunt je aanmelden wanneer je de volgende stappen hebt doorlopen. Je kunt onderstaand schema invullen en aanvinken. Bij geboden support ben je minstens 6 maanden actief bij het verlenen van ondersteuning op IRC (#ubuntu-nl of andere ondersteuningskanalen) en/of op het Nederlandstalige forum. Wanneer alles aangevinkt is, gaan we er van uit dat je teamlid wilt worden.

naam

IRC via Freenode

Launchpad account

persoonlijke wiki

Geboden support

Code of Conduct onderschreven

Ronnie

ronnie_vd_c

ronnie.vd.c

ronnie.vd.c

IRC+Forum

Ubuntu

soulzing

soulzing

soulzing

soulzing

IRC+forum

Ubuntu

Ron

r0n

r0n

r0n

Forum

Ubuntu

Rachid

RawChid

rachidbm

Rachidbm

IRC + Forum

Ubuntu

johanvd

johanvd

johan van dijk

IRC+forum

Ubuntu

MrChrisDruif

MrChrisDruif

chrisdruif

MrChrisDruif int. of MrChrisDruif NL

IRC

Ubuntu

StefandeVries

StefandeVries

stefandevries

IRC

Ubuntu

Yordi

Idroy_

Yordi

IRC + Forum

Ubuntu

Timo

timo^

Timo

IRC, Forum, Mailinglijst

Ubuntu

Luckiboy

Luckiboy

Luc van der Zandt

Luckiboy

IRC, Forum, Mailinglijst

Ubuntu

Voorstel workshops

Regelmatig worden online workshops gehouden over bepaalde onderdelen die in logisch verband staan met Mwanzo. De workshops worden ruim van te voren aangekondigd op de verschillende kanalen zoals IRC, Forum, en de mailinglijst. De duur van de workshops is gemiddeld 45/60 minuten. De workshops zijn open voor iedereen, actief of wat minder betrokken bij Ubuntu. Bekijk de Workshop-pagina om een beeld te krijgen welke onderwerpen er inmiddels behandeld worden.

community/mwanzo/Missie (laatst bewerkt op 2013-09-15 07:41:57 door soulzing)