• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages
Verschillen tussen versies 87 en 89 (omvat 2 versies)
Versie 87 sinds 2011-08-01 19:57:41
Grootte: 3081
Auteur: testcees
Commentaar:
Versie 89 sinds 2015-06-13 19:37:40
Grootte: 3060
Auteur: testcees
Commentaar: update
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 2: Regel 2:
 . <<GeschiktVoor("Ubuntu, Kubuntu, xubuntu","10.04 LTS, 11.04", "community/VirtualBox")>>  . <<GeschiktVoor("Ubuntu, Kubuntu, xubuntu","12.04 LTS, 14.04 LTS", "community/VirtualBox")>>
Regel 20: Regel 20:
 * Er zijn uitzonderingen, kijk in de (Engelstalige) [[http://www.virtualbox.org/manual/UserManual.html|VirtualBox manual]] handleiding.
Regel 34: Regel 34:
 * het vorige wiki artikel over [[community/VirtualBoxVorig|VirtualBoxVorig]] ## * het vorige wiki artikel over [[community/VirtualBoxVorig|VirtualBoxVorig]]

Alternatieve oplossingen:

 * [[community/Qemu|Qemu]], een geheel open source virtualisatie systeem.

VirtualBox

Met VirtualBox gebruikt u virtuele computers. In een virtuele computer kan een eigen (ander!) besturingssysteem worden geïnstalleerd en gebruikt.

De computer waar VirtualBox op draait wordt gastheer (Engels: "host") computer genoemd en de virtuele computer wordt gast (Engels: "guest") computer genoemd.

VirtualBox werkt met verschillende versies van Windows, Linux, en andere besturingssystemen. Zowel als gastheer- als gast- computer.

Redenen om VirtualBox te gebruiken:

  • een beschermde omgeving om te experimenteren met nieuwe software zonder risico voor het besturingssysteem van de gastheer computer, de "echte" computer.
  • om software te kunnen gebruiken die niet beschikbaar is voor het gastheer besturingssysteem.
  • een veilige manier om kennis te maken met verschillende Ubuntu en linux versies, ook als gebruik wordt gemaakt van een computer met alleen Windows.

Voor VirtualBox is geen bijzondere hardware nodig hoewel moderne processors speciale functies hebben die gebruikt worden voor betere virtualisatie. De gastheer computer moet voldoende geheugen hebben om een extra besturingssysteem als gast te kunnen gebruiken.

Als de gastheer computer een 64-bit besturingssysteem heeft kunnen zowel gast computers met een 32-bit als 64-bit besturingssysteem worden geïnstalleerd. Heeft de gastheer computer een 32-bit besturingssysteem dan kunnen (in de regel) alleen gast computers met een 32-bit besturingssysteem worden gebruikt.

  • De grafische prestaties van een gast computer zijn mogelijk minder. Dit kan een probleem geven bij software die intensief gebruik maakt van grafische mogelijkheden zoals bepaalde spelsoftware. Mogelijk kunnen extra opties in het blad Instellingen → Video nodig zijn voor beter grafische prestaties.

Dit artikel gaat verder met de volgende onderwerpen:

Meer informatie

Alternatieve oplossingen:

  • Qemu, een geheel open source virtualisatie systeem.


CC-BY-SA

CategoryOverig

community/VirtualBox (laatst bewerkt op 2015-09-10 17:11:44 door testcees)