• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages
Verschillen tussen versies 76 en 78 (omvat 2 versies)
Versie 76 sinds 2010-05-14 09:06:13
Grootte: 3169
Auteur: testcees
Commentaar: nieuwe versie van artikel
Versie 78 sinds 2010-05-14 09:58:44
Grootte: 3177
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 13: Regel 13:
Het computer waar !VirtualBox op draait wordt "gastheer" (Engels: "host") computer genoemd en de virtuele computer wordt gast (Engels: "guest") computer genoemd. De virtuele gast computer maakt ''niet direct'' gebruik van de hardware van de gastheer. De computer waar !VirtualBox op draait wordt "gastheer" (Engels: "host") computer genoemd en de virtuele computer wordt gast (Engels: "guest") computer genoemd. De virtuele gast computer maakt ''niet direct'' gebruik van de hardware van de gastheer.
Regel 24: Regel 24:
Als de gastheer computer een 64-bit besturingsssyteem heeft kunnen zowel gast computers met een 32-bit als 64-bit besturingssysteem worden geïnstalleerd. Heeft de gastheer computer een 32-bit besturingssysteem kunnen gast computers met een 32-bit besturingssysteem worden gebruikt. Als de gastheer computer een 64-bit besturingssysteem heeft kunnen zowel gast computers met een 32-bit als 64-bit besturingssysteem worden geïnstalleerd. Heeft de gastheer computer een 32-bit besturingssysteem dan kunnen gast computers met een 32-bit besturingssysteem worden gebruikt.
Regel 40: Regel 40:
 * het vorige wiki artikel over [[community/VirtualBoxVorig|VirtualBox]]  * het vorige wiki artikel over [[community/VirtualBoxVorig|VirtualBoxVorig]]


Indien u fouten opmerkt mag u ze zeker verbeteren, rekening houdende met onze richtlijnen.

VirtualBox

Dit artikel geeft informatie over het gebruik van VirtualBox. VirtualBox geeft de mogelijkheid van een virtuele computer. In deze virtuele computer kan een eigen (ander) besturingssysteem worden geïnstalleerd en gebruikt.

De computer waar VirtualBox op draait wordt "gastheer" (Engels: "host") computer genoemd en de virtuele computer wordt gast (Engels: "guest") computer genoemd. De virtuele gast computer maakt niet direct gebruik van de hardware van de gastheer.

VirtualBox kan gebruikt worden met verschillende versies van Windows, Linux, en andere besturingssystemen. Zowel als besturingssysteem van de gastheer computer en als virtuele gast computer.

Redenen om VirtualBox te gebruiken kunnen zijn:

  • een beschermde omgeving om te experimenteren met nieuwe software zonder risico voor het besturingssysteem van de gastheer computer, de "echte" computer.
  • om software te kunnen gebruiken die niet beschikbaar is voor het gastheer besturingssysteem.

Voor VirtualBox is geen bijzondere hardware nodig hoewel moderne processors speciale functies hebben die gebruikt worden voor betere virtualisatie. De gastheer computer moet voldoende geheugen hebben om een extra besturingssysteem als gast te kunnen gebruiken.

Als de gastheer computer een 64-bit besturingssysteem heeft kunnen zowel gast computers met een 32-bit als 64-bit besturingssysteem worden geïnstalleerd. Heeft de gastheer computer een 32-bit besturingssysteem dan kunnen gast computers met een 32-bit besturingssysteem worden gebruikt.

  • Met de open source (OSE) versie van VirtualBox voor een Windows gastheer computer kunnen alleen 32-bit gast computers worden gebruikt.

  • De grafische prestaties van een gast computer zijn mogelijk minder dan van de gastheer computer. Dit kan een probleem geven bij software die intensief gebruik maakt van grafische mogelijkheden zoals bepaalde spelsoftware.

Dit artikel gaat verder met de volgende onderwerpen:

Meer informatie


CategoryOverig

community/VirtualBox (laatst bewerkt op 2015-09-10 17:11:44 door testcees)