• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

In Aanbouw: Dit artikel is nog in aanbouw. Meer info...

Niet getest voor nieuwste versie: Dit artikel is niet getest voor de nieuwste versie.
Voeg de verschillen in de nieuwe versie toe aan het artikel. Meer info...

Hier meer artikelen over Ubuntu One.

Bestanden en mappen

Nautilus

Op alle computers dezelfde bestanden gebruiken is eenvoudig met Ubuntu One. Iedere folder in de map "~/Ubuntu One" wordt automatisch gesynchroniseerd op alle computers. Bestanden kunnen worden gemaakt, gewijzigd, verplaatst, gewist, kortom alles wat normaal ook mogelijk is met bestanden in Nautilus of terminalvenster, het wordt gesynchroniseerd met de andere computers.

Sync status

Ubuntu One gebruikt een combinatie van meldingen om de gebruiker op de hoogte te houden van de status van de synchronisatie.

  • Bestanden bijwerken
    Ubuntu One Bestanden_bijwerken

  • Bestanden zijn bijgewerkt

Web browser

Naast het synchroniseren tussen computers kan na het aanmelden bij Ubuntu One bestanden ook via een internet browser worden benaderd. Ga naar https://one.ubuntu.com/files/ voor een beveiligde download en beheer van de bestanden en mapppen vanaf iedere webbrowser.

Hoewel geen vervanging bied een webbrowser vele mogelijkheden. Er kunnen bestanden toegevoegd worden, mappen gemaakt worden, en bestanden gewist worden. Meer mogelijkheden zullen snel volgen.

Mappen delen

Mappen kunnen gedeeld worden met andere gebruikers van Nautilus of via een web browser. Als je een map deelt met iemand komt er een kopie van die map in "~/Ubuntu One/Shared With Me" map zodat er wordt gesynchroniseerd.

Beheer van aanmelding

Ga naar de Ubuntu One website en kies voor "My Account". Dit geeft de mogelijkheid om aangemelde computers te beheren of de aanmelding te stoppen.

Bron: https://wiki.ubuntu.com/UbuntuOne/Tutorials/FileSharing Hier meer artikelen over Ubuntu One.


CategoryWerkenMetUbuntu

community/UbuntuOne/Bestanden (laatst bewerkt op 2012-11-02 20:14:00 door testcees)