• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Teamrapporten maken

Omdat het Ubuntu project blijft groeien op een onvoorstelbaar tempo, kan het vaak redelijk moeilijk zijn voor teams om een idee te krijgen van waar er aan gewerkt wordt in andere delen van het project. Omdat we blijven groeien, is het essentieel dat we allemaal weten waar we allemaal aan werken en dat we een goed niveau van communicatie tussen de verschillende delen van het project openhouden. Dit zal ons helpen om op de hoogte te blijven van waar we allemaal aan werken in onze verschillende teams, om dubbel werk te voorkomen en om nieuwe gebieden met potentieel te herkennen.

Om te helpen om deze communicatiekanalen open te houden hebben we een nieuwe, simpele procedure ontwikkelt waarbij teams rapporten maken over hun activiteiten. Dit proces zal maandelijks slechts enkele minuten kosten voor elk team, maar zal iedereen helpen om op de hoogte te blijven wat er allemaal gaande is in de Ubuntu gemeenschap.

Uw team voorbereiden op het maken van teamrapporten

Om uw team voor te bereiden op het maandelijks maken van een team rapport

  • Wijs een of meer personen aan om het teamrapporten proces voor uw team te overzien en in goede banen te leiden.
  • Volg deze gids om te leren hoe u team rapportering opzet voor uw team.

Info (!) Als alternatieve manier kunt u ook de items die uw team wilt rapporteren direct aan de wiki-pagina van het maandelijkse rapport toevoegen.

De rapporten verzamelen

De rapporten verzamelen is gemakkelijk. Volg gewoon deze stappen:

  • Stuur een paar e-mails naar de leden van uw team om hen aan te moedigen om nota's van hun werk op de pagina van het teamrapport te plaatsen. De deadline om uw teams rapport op te nemen in de maandelijkse Ubuntu Team Rapporten is op de eerste zondag van de volgende maand. Bijvoorbeeld: het rapport van januari moet klaar zijn op de eerste zondag van februari.
  • Als uw team niet gebruik maakt van de nieuwe stijl van verslaggeving zal u de inhoud van uw teams verslagpagina moeten nemen en deze toevoegen aan de Teamverslagen pagina van de volgende maand.

community/TeamRapportenMaken (laatst bewerkt op 2010-08-18 17:00:47 door joshuaschroijen)