• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Stemrecht houdt in de gemeenschap van Ubuntu Nederland actief en passief kiesrecht voor de organisatie in. Iedereen met stemrecht mag zich beschikbaar stellen voor de gemeenschapsraad en de voorzittersfunctie bij verkiezingen en mag stemmen op de kandidaten.

De stemgerechtigden worden bijgehouden op Launchpad in het team ubuntu-nl-stemgerechtigden.

Voorwaarden

Stemrecht wordt gegeven aan personen die een constructieve bijdrage hebben geleverd aan Ubuntu Nederland voor een langere periode. De voorwaarden voor het verkrijgen van stemrecht zijn dat:

  • de kandidaat heeft constructief bijgedragen aan de gemeenschap rondom Ubuntu Nederland;
  • de kandidaat heeft laten zien over een langere periode bij te kunnen dragen naar gelang zijn of haar draagkracht;
  • de kandidaat heeft laten zien in gedrag de gedachte achter de Code of Conduct uit te dragen, al dan niet bewust.

Een Launchpad-account is vereist voor technische redenen.

Bij verkeerd gedrag kan de gemeenschapsleiding als uiterste consequentie het stemrecht afnemen. De gemeenschapsraad heeft ook hier nog steeds het recht om beslissingen van de gemeenschapsleiding terug te draaien.

Aanvragen

Stemrecht kun je verkrijgen door het bij de gemeenschapsraad aan te vragen. Je doet dit door jezelf op de openbare agenda van de maandelijkse gemeenschapsraadsvergadering te zetten. Bereid jezelf goed voor, zorg dat je aan de eisen voldoet en plaats een link naar je wiki-pagina met informatie over je bijdragen. Hierdoor zorg je dat de gemeenschapsraad je verzoek snel kan behandelen.

De eerste lichting stemgerechtigden is door een groep van vier personen – Thomas de Graaff, Sense Hofstede, Nunslaughter en Jan Stedehouder – vastgesteld omdat er toen nog geen gemeenschapsraad was. De lijst die hierbij gebruikt is staat in het VoorstelStemgerechtigden. Deze lijst wordt niet meer gebruikt en is enkel bewaard voor historische redenen.


CategoryOrganisatie

community/Stemrecht (laatst bewerkt op 2011-04-09 11:14:24 door SenseHofstede)