• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages
Verschillen tussen versies 31 en 33 (omvat 2 versies)
Versie 31 sinds 2009-06-27 16:05:28
Grootte: 2347
Commentaar:
Versie 33 sinds 2009-12-28 21:32:14
Grootte: 2213
Auteur: Double12
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 9: Regel 9:
Er zijn ook parties waar je je eigen computer kan meenemen. Je kan dan onder begeleiding van ervaren gebruikers Ubuntu installeren. Deze parties noemen we ook wel Installparties. === Opzet releaseparties Ubuntu 10.04 LTS ===
Omdat de volgende release van Ubuntu een Long Term Support-release is, pakken we extra groot uit.
Regel 11: Regel 12:
=== Hoe werkt dat? ===
Een Releaseparty kan van heel klein tot groot worden opgezet. Bijvoorbeeld:

 * Een café opent zijn deuren voor Ubuntu. De café-eigenaar heeft er baat bij dat de uurtjes die normaal toch niet zoveel opleveren gevuld zijn met dorstige mensen, en als organisator heb je gratis een leuke locatie, gezelligheid, versnaperingen en drankjes geregeld.
 * Een stand op een computerbeurs is zeer effectief om een groot publiek te bereiken en ook erg leuk om te doen.
 * Ideaal is het organiseren van een Release Party in samenwerking met een bestaande computerclub. Je hebt dan vaak in één klap een groep geïnteresseerden en een locatie voorhanden.
 * Enz.?
 * De focus ligt op een '''grote landelijke party'''. Dit betekent een krachtsinspanning voor de hele community en een klein aantal organisatoren.
 * Iedereen wordt opgeroepen ook op andere plekken '''kleinere parties''' te organiseren. De variant die het makkelijkst te organiseren is, is de café-party. Daarnaast kunnen er ook parties op scholen of in bijvoorbeeld buurthuizen worden georganiseerd. We willen graag 10 kleine parties verspreid door het land organiseren. Meer informatie over het organiseren van deze parties op de pagina over [[../KleineParties|kleine parties]].

Releaseparty - Hall of Fame - Uitnodiging - Inschrijven - Organisatie - Werkgroep Releaseparties - Documenten

Releaseparty?

Wat is dat?

Een Releaseparty is een informele bijeenkomst van gebruikers en toekomstige gebruikers Funny :)) van Ubuntu.

Meestal worden deze georganiseerd na een nieuwe release van Ubuntu. Geïnteresseerden die Ubuntu eens willen bekijken of proberen worden hiervoor uitgenodigd. Ook vormt een Releaseparty een aanspreekpunt in de regio voor al bestaande gebruikers die een ervaren gebruiker naar hun Ubuntu-probleem willen laten kijken. Naast de gebruiksvriendelijkheid onderscheidt Ubuntu zich ook van andere besturingssystemen door een actieve gemeenschap van gebruikers. De Releaseparties zijn dan ook bedoeld als plek waar je elkaar op een leuke manier kan ontmoeten. Presentaties, sprekers, demonstraties en dergelijke behoren tot de mogelijkheden die bijdragen aan een boeiende dag.

Opzet releaseparties Ubuntu 10.04 LTS

Omdat de volgende release van Ubuntu een Long Term Support-release is, pakken we extra groot uit.

  • De focus ligt op een grote landelijke party. Dit betekent een krachtsinspanning voor de hele community en een klein aantal organisatoren.

  • Iedereen wordt opgeroepen ook op andere plekken kleinere parties te organiseren. De variant die het makkelijkst te organiseren is, is de café-party. Daarnaast kunnen er ook parties op scholen of in bijvoorbeeld buurthuizen worden georganiseerd. We willen graag 10 kleine parties verspreid door het land organiseren. Meer informatie over het organiseren van deze parties op de pagina over kleine parties.

Voorbeelden?

Neem een kijkje in de Releaseparty Hall of Fame, daar zijn verslagen te vinden van een aantal eerdere Releaseparties in Nederland en België.

Meedoen of bezoeken?

Kijk maar eens hier, dan zie je of er binnenkort bij jou in de buurt wat georganiseerd wordt.

community/ReleasepartyWiki/Releaseparty (laatst bewerkt op 2010-08-04 10:59:56 door ThomasDeGraaff)