• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages
Verschillen tussen versies 24 en 27 (omvat 3 versies)
Versie 24 sinds 2009-06-22 12:09:13
Grootte: 1952
Commentaar: naamswijziging
Versie 27 sinds 2009-06-22 13:25:41
Grootte: 2087
Commentaar:
Verwijderingen worden op deze manier gemarkeerd. Toevoegingen worden op deze manier gemarkeerd.
Regel 2: Regel 2:
= Install Party? = = Releaseparty? =
Regel 4: Regel 4:
Een Install Party is een informele bijeenkomst van gebruikers (en toekomstige gebruikers :)) van Ubuntu. Een Releaseparty is een informele bijeenkomst van gebruikers (en toekomstige gebruikers :)) van Ubuntu.
Regel 6: Regel 6:
Meestal worden deze georganiseerd na een nieuwe release van Ubuntu. Geïnteresseerden die Ubuntu eens willen bekijken, proberen of installeren op hun computer worden hiervoor uitgenodigd. Ook vormt een install party een aanspreekpunt in de regio voor al bestaande gebruikers die een ervaren gebruiker naar hun Ubuntu-probleem willen laten kijken. Naast de gebruiksvriendelijkheid onderscheidt Ubuntu zich ook van andere besturingssystemen door een actieve gemeenschap van gebruikers. De Install Parties zijn dan ook bedoeld als plek waar je elkaar op een leuke manier kan ontmoeten. Presentaties, sprekers, demonstraties en dergelijke behoren tot de mogelijkheden die bijdragen aan een boeiende dag. Meestal worden deze georganiseerd na een nieuwe release van Ubuntu. Geïnteresseerden die Ubuntu eens willen bekijken of proberen worden hiervoor uitgenodigd. Ook vormt een Releaseparty een aanspreekpunt in de regio voor al bestaande gebruikers die een ervaren gebruiker naar hun Ubuntu-probleem willen laten kijken. Naast de gebruiksvriendelijkheid onderscheidt Ubuntu zich ook van andere besturingssystemen door een actieve gemeenschap van gebruikers. De Releaseparties zijn dan ook bedoeld als plek waar je elkaar op een leuke manier kan ontmoeten. Presentaties, sprekers, demonstraties en dergelijke behoren tot de mogelijkheden die bijdragen aan een boeiende dag.

Er zijn ook parties waar je je eigen computer kan meenemen. Je kan dan onder begeleiding van ervaren gebruikers Ubuntu installeren. Deze parties noemen we ook wel
Installparties.
Regel 9: Regel 11:
Een Install Party kan van heel klein tot groot worden opgezet. Bijvoorbeeld: Een Releaseparty kan van heel klein tot groot worden opgezet. Bijvoorbeeld:
Regel 13: Regel 15:
 * Ideaal is het organiseren van een Install Party in samenwerking met een bestaande computerclub. Je hebt dan vaak in één klap een groep geïnteresseerden en een locatie voorhanden.  * Ideaal is het organiseren van een Release Party in samenwerking met een bestaande computerclub. Je hebt dan vaak in één klap een groep geïnteresseerden en een locatie voorhanden.
Regel 17: Regel 19:
Neem een kijkje in de [[../InstallPartyHallOfFame | Install Party Hall of Fame]], daar zijn verslagen te vinden van een aantal eerdere Install Parties in Nederland en België. Neem een kijkje in de [[../HallOfFame | Releaseparty Hall of Fame]], daar zijn verslagen te vinden van een aantal eerdere Releaseparties in Nederland en België.

Releaseparty?

Wat is dat?

Een Releaseparty is een informele bijeenkomst van gebruikers (en toekomstige gebruikers Funny :)) van Ubuntu.

Meestal worden deze georganiseerd na een nieuwe release van Ubuntu. Geïnteresseerden die Ubuntu eens willen bekijken of proberen worden hiervoor uitgenodigd. Ook vormt een Releaseparty een aanspreekpunt in de regio voor al bestaande gebruikers die een ervaren gebruiker naar hun Ubuntu-probleem willen laten kijken. Naast de gebruiksvriendelijkheid onderscheidt Ubuntu zich ook van andere besturingssystemen door een actieve gemeenschap van gebruikers. De Releaseparties zijn dan ook bedoeld als plek waar je elkaar op een leuke manier kan ontmoeten. Presentaties, sprekers, demonstraties en dergelijke behoren tot de mogelijkheden die bijdragen aan een boeiende dag.

Er zijn ook parties waar je je eigen computer kan meenemen. Je kan dan onder begeleiding van ervaren gebruikers Ubuntu installeren. Deze parties noemen we ook wel Installparties.

Hoe werkt dat?

Een Releaseparty kan van heel klein tot groot worden opgezet. Bijvoorbeeld:

  • Een café opent zijn deuren voor Ubuntu. De café-eigenaar heeft er baat bij dat de uurtjes die normaal toch niet zoveel opleveren gevuld zijn met dorstige mensen, en als organisator heb je gratis een leuke locatie, gezelligheid, versnaperingen en drankjes geregeld.
  • Een stand op een computerbeurs is zeer effectief om een groot publiek te bereiken en ook erg leuk om te doen.
  • Ideaal is het organiseren van een Release Party in samenwerking met een bestaande computerclub. Je hebt dan vaak in één klap een groep geïnteresseerden en een locatie voorhanden.
  • Enz.?

Voorbeelden?

Neem een kijkje in de Releaseparty Hall of Fame, daar zijn verslagen te vinden van een aantal eerdere Releaseparties in Nederland en België.

Meedoen of bezoeken?

Kijk maar eens hier, dan zie je of er binnenkort bij jou in de buurt wat georganiseerd wordt.

community/ReleasepartyWiki/Releaseparty (laatst bewerkt op 2010-08-04 10:59:56 door ThomasDeGraaff)