• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Releaseparty - Hall of Fame - Uitnodiging - Inschrijven - Organisatie - Werkgroep Releaseparties - Documenten

Groningen 7-5-2009

Organisator: Akke Hoekstra

Vrijwilligers:

Sponsoren: NN-Open en Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe

Wondertje

Door Akke Hoekstra

1.jpg

Ben je 50 mag je met een Canonical-bobo op de foto. Moet ik natuurlijk niet doen en mijn vader draait zich om in zijn graf, maar ik doe het dus toch.Het moet, het is sterker dan mij. De onzin. Nu nog kijken of ik eindelijk rijk ga worden door Ubuntu. Ik koop alvast een grotere portemonnee.

Dat wonderen nog bestaan, weten we natuurlijk allang, maar dat ze juist moeten plaatsvinden aan de Herebinnensingel 2 in Groningen,hadden we niet verwacht.

Wat hadden we wel verwacht? Gezien de korte voorbereidingstijd en de geringe respons op onze PR, waren we ervan uit gegaan dat slechts een paar mensen de Releaseparty zouden bezoeken en we dus thuis nog aan de warme prak konden aanschuiven. Niets bleek echter minder waar. Om 16.00 uur exact stond er al een mooi groepje mensen voor de deur van de Herebinnensingel 2 opgesteld. Gevraagd werd wie en waar de mensen van de HCC waren en of er niet eens een Ubuntu-cursus gegeven kon worden door de HCC in Groningen. Tja, dan sta je toch weer even paf. De Releaseparty werd namelijk helemaal niet georganiseerd door de HCC maar door Ubuntu-NL in samenwerking met onze sponsors NN-open en Goldmund, Wyldebeast en Wunderliebe. Maar goed, onze mailing was dus duidelijk aangekomen bij de HCC en er ligt dus ook nog een fijne taak: een introductiecursus Ubuntu.

Er zat een mooie mix van rijp en groen aan tafel en de vragen waren, zoals gewoonlijk, divers: Hoe kan het dat mijn internet het onder Ubuntu en Xubuntu wel doet maar onder Kubuntu niet? Hoe komt het dat, wanneer ik in Aldfaers mijn moeder aanklik, mijn vader opeens tevoorschijn komt? Mijn monitor doet het niet met Ubuntu etc. De koffie werd geschonken, er werden wat pilsjes gedopt, pinda's en M&M's op tafel gezet en de mensen gingen bij elkaar zitten om het een en ander uit te wisselen en elkaar te helpen bij het oplossen van eventuele problemen. Het werd een gezellige boel. Steeds meer mensen druppelden binnen. Uiteindelijk hadden we zo rond de 50 bezoekers.

Ook .zamarano kwam binnen. Hij had niet alleen een monitor en computer mee maar zelfs een keyboard. Het werd al gauw duidelijk dat .zamarano zeer gecharmeerd was van de verschillende mogelijkheden van de programma's die Ubuntu heeft voor het bewerken van muziek. Het werd ook duidelijk dat hij al het nodige onder de knie had met betrekking tot het bewerken van muziek. En het werd duidelijk dat er vermoedelijk nog vele juweeltjes van muziekbewerking onontdekt waren. De mogelijkheden met een programma als Ardour leken wel oneindig. De demonstratie van .zamarano wekte behoorlijk veel interesse en smaakte naar meer.

Al met al was het een middag die onze verwachtingen overtrof. Over een half jaar gaan we er weer voor. Dan beginnen we iets eerder met de organisatie en moeten er ook weer sprekers komen. Wezenlijk liggen de onderwerpen voor het oprapen: een introductie in Ardour, iets over Open Atlas, iets over het gebruik van Ubuntu op de Universiteit van Groningen? Wie zal het zeggen. Wat nu al te zeggen is: over een half jaar is de koffie warm en de pils weer koud aan de Herebinnensingel 2.

2.jpg

De barman. Het bier was bitter, het bier was best. De cola ook. En dan hebben we het nog niet eens over de M&M's en andere borrelnootachtige verschijnselen.

3.jpg

Mannen en computers.....

4.jpg

Kijk, dat was goed geregeld: 1 gestoord netbookje. Zo hou je de aandacht van een paar nerds oneindig lang vast.

5.jpg

Hier zit de hoop van Ubuntu.

6.jpg

Herman spoelt even wat emoties weg.

7.jpg

Waarover praten zij?

8.jpg

Kijk! Voor de duizenste keer mijn wachtwoord intypen, daar word je nou echt moe van. Ik ben geeindigd met een windowmanager of uh.... 7. Genoeg keus dus.

9.jpg

Tja, mannen....

10.jpg

.zamarano! een absoluut aanstormend muziektalent in de Linuxwereld. Nog even oefenen en we krijgen Ahoy wel vol.

www.nn-open.nl

www.goldmund-wyldebeast-wunderliebe.nl

www.ubuntu-nl.org

www.hccgroningen.nl

Foto's

community/ReleasepartyWiki/HoF/200905Groningen (laatst bewerkt op 2009-06-27 17:39:31 door ThomasDeGraaff)