• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Releaseparty - Hall of Fame - Uitnodiging - Inschrijven - Organisatie - Werkgroep Releaseparties - Documenten

Brussel 22-4-2007

Op zondag 22 april kon je bij Indymedia.be terecht om Ubuntu – een vrij en gratis alternatief voor Microsoft Windows – te installeren op je computer. Zo'n twintig mensen kwamen met laptops en computers naar Brussel om de nieuwe versie van Ubuntu, die op donderdag 19 april verscheen, uit te proberen.

foto1.jpg

Ondanks het mooie weer zat de keuken van Indymedia.be zondag aardig vol met computergebruikers die Ubuntu wilden uittesten, installeren of zich gewoon wilden informeren over vrije software – software die je vrij mag gebruiken, kopiëren en aanpassen. De aanwezigen waren vooral mensen die hun computer voor alledaagse dingen gebruiken: teksten typen, e-mails versturen, op het internet surfen, ... In plaats van 329 euro te betalen voor Windows Vista, kan je dat soort werk immers perfect uitvoeren met Ubuntu.

Rond 14 uur stopten we de eerste installatie-cd in een van de laptops: het feestje kon beginnen. Met wat geluk is een Ubuntu-installatie vrij eenvoudig, gewoon de stappen volgen en je bent binnen het half uur klaar. We installeerden zondag vooral Ubuntu naast Windows: je kan dan bij het opstarten van je computer kiezen tussen Windows of Linux.

De aanwezigen waren nadien zeer tevreden: velen hadden iets bijgeleerd van elkaar of zich gewoon een namiddag goed geamuseerd met hun computer. De meesten gingen naar huis met een computer met daarop een fonkelnieuwe Ubuntu-installatie.

foto2.jpg

foto3.jpg

Commentaar paul, 25/04/2007 – 17:59

Zeer geslaagde namiddag!!! Dank aan de indy-medewerkers die hun zondag opofferden om dit mogelijk te maken. Meeste dank gaat uit naar Han ( de linux-man) die in mijn geval toch mijn laptop volledig klaar heeft gemaakt voor ubutnu-feisty en werkt zoals het moet De draadloze verbinding werkt thuis goed, maar ik heb wel geen WEP meer , hopelijk valt er een oplossing hier of daar te vinden...........

Organiseren jullie bij de volgende ubuntu-release (oktober) weerom een ubuntu install-party?

groeten

Paul

community/ReleasepartyWiki/HoF/200704Brussel (laatst bewerkt op 2009-06-27 17:44:53 door ThomasDeGraaff)