• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

In Aanbouw: Dit artikel is nog in aanbouw. Meer info...

Komparator

Komparator is een programma dat 2 mappen doorzoekt en synchroniseert. Het ontdekt dubbels, nieuwere of ontbrekende bestanden en lege folders. Je kan zowel lokaal als via het netwerk zoeken en eveneens in een virtuele map.

Basisscherm

attachment:Schermafdruk_Komparator.png

Kies bij linkeradres de map die je wil vergelijken, voor het rechteradres kies je de map waarmee je wil vergelijken. Klik op zoeken.

Onderaan het scherm zie je welk proces er wordt uitgevoerd.

Ontbrekende bestanden

Onder het tabblad ontbrekende bestanden zie je links de bestanden die wel aanwezig zijn in de map van het 'linkeradres' maar niet in de map van het 'rechteradres'.

Zo kan je makkelijk ontdekken welke nieuwe bestanden je bijvoorbeeld op je laptop hebt gemaakt en waarvoor je nog geen backup hebt gemaakt op je externe harde schijf.

Nieuwere bestanden

Nadat het proces voltooid is, zie je in het tabblad 'nieuwere bestanden' een lijst deze bevat zowel de bestanden die nieuwer zijn van het 'rechteradres' als deze nieuwer in het 'linkeradres'. In dit overzichtscherm kan je niet goed zien welk het nieuwe bestand is.

Je kan in de lijst 'nieuwere bestanden' op het gewenste bestand klikken met de rechermuisknop. Kies hier voor 'Paar nieuwere bestanden vergelijken'. Dan krijg je een scherm zoals

attachment:Schermafbeelding

Gebruik het gewenste knopje om te kopiƫren, verplaatsen,... en klik daarna om dit uit te voeren.

Voorinstelling

Indien je de map een volgende keer opnieuw wenst te doorzoeken, dan kan je deze instelling bewaren door rechtsboven in het scherm op het kruisje te klikken.

community/NLKomparator (laatst bewerkt op 2012-06-18 22:50:39 door rachidbm)