• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Overzicht meetings

Meeting 10 januari 2011

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC op irc.freenode.net, in het kanaal #ubuntu-nl-meeting

Publieke aankondiging Geef hier aan of je aanwezig bent

Maandelijkse voortgang Elk team dit even bijwerken voor deze meeting aub

Agenda

#

Onderwerp:

Door:

Eventueel bijbehorende forumdraad:

1

Vaststellen notulist

2

Vaststellen voorzitter

3

Notulen vorige keer

4

Maandelijkse voortgang

Rachid

5

Uitnodiging Ubuntu-NL Linuxthemadag 2011

Thomas de Graaff

http://forum.ubuntu-nl.org/promotie-40/uitnodiging-ubuntu-nl-community-voor-linuxthemadag-2011/

6

Het forumgedeelte Offtopic alleen toegankelijk voor leden

Asphyxia

7

OTRS

femke98

x

W.V.T.T.K. (Wat verder ter tafel komt)

Kort overzicht van de agendapunten

3. Notulen vorige keer

4. Maandelijkse voortgang

Even kort de maandelijkse voortgang bespreken. We houden dit nu een aantal maanden bij. In het rapport van december zijn er teams die niets hebben toegevoegd. Hebben jullie tips om de teams hier beter op aan te sturen. Het kan best zijn dat er weinig is gebeurd, maar dat moet dan op zijn minst gemeld worden op de maandelijkse voortgang.

5. Uitnodiging Ubuntu-NL Linuxthemadag 2011

Ubuntu-NL heeft de onderstaande uitnodiging gekregen voor de Linuxthemadag 2011 gekregen. Wat doen we hier mee?

Op 21 mei 2011 is het HCC!Linuxplatform voornemens om de derde jaarlijkse Linuxthemadag te organiseren. De Linuxthemadag 2011 heeft als thema 'Security'. Het is op deze dag uitdrukkelijk de bedoeling dat er voor Linux- en Open Source-communities, van buiten HCC, de mogelijkheid bestaat zich te kunnen profileren, ook als uw community geen directe relatie met het thema heeft. Vandaar dat wij u, als community willen uitnodigen acte-de-presense te geven. In facilitaire zin komt dit er op neer dat er u één tafel wordt geboden waar u uw community aan het publiek kan tonen.

Op dit moment is onze programmacomissie druk bezig een voor de bezoekers interessant lezingenprogramma samen te stelen. Mocht u een interessante lezing klaar hebben liggen of een ander idee hebben dan bent u van harte welkom een bijdrage aan het programma te leveren.

Tevens is er ruimte gereserveerd voor een grote Linux-installparty. Omdat uw community binnen Nederland één van de grote Linux-distributies vertegenwoordigd willen wij u verzoeken uw distributie te vertegenwoordigen op deze installparty. Dit houdt in dat wij u vragen om standbemensing te verzorgen die de bezoekers van de Linuxthemadag helpt met het installeren van uw linuxdistributie op hun eigen PC's.

Graag vernemen wij, het liefst voor 16 januari, doch niet later dan 31 januari, of u een bijdrage wilt leveren aan de Linuxthemadag 2011.

6. Het forumgedeelte Offtopic alleen toegankelijk voor leden.

Vanuit het forumteam merken we dat Offtopic nogal wat aantrekkingskracht heeft op spammers en trollen. Om dit enigszins af te remmen, zou het helpen als dit niet meer toegankelijk is voor elke willekeurige internettoerist. Daarnaast heeft het geposte beperkt verband met ubuntu-nl en de team- en hulpverleningsgedeeltes, en is daarmee geen direct 'visitekaartje' van ubuntu-nl.

7. OTRS

Omdat er meerdere mods nog steeds geen toegang hebben gekregen voor OTRS, vind ik dat een kwalijke zaak. Nu moeten de overige mods die dat wel hebben, elke keer het werk doen. Niet dat het veel is, maar ik vind het onzinnig. Er wordt gezegd dat er dit jaar wordt over gegaan naar iets anders, maar stel dat dat niet doorgaat. Het duurt gewoon te lang.

Notulen

Korte samenvatting van de besluiten, actiepunten:

1. Voorzitter:
Ronnie
2. Notulist:
Thomas

3. Notulen vorige keer
Irc bot ubottu wordt aan gewerkt, hulp is op dit moment niet nodig Sense laat het weten zodra er meer bekend is over de goedkeuring officiele status Ubuntu-NL.

4. Maandelijkse voortgang
Er wordt per team iemand gezocht die de verantwoordelijkheid wil nemen om de maandelijkse voortgang bij te houden. RawChid zal voor de volgende meeting een lijstje maken met personen die dit willen oppakken.

5. Uitnodiging Ubuntu-NL Linuxthemadag 2011
TonH neemt de coördinatie op zich voor de aanwezigheid van Ubuntu-NL op de Linuxthemadag 2011. Hij heeft inmiddels contact opgenomen met de HCC.

6. Het forumgedeelte Offtopic alleen toegankelijk voor leden
Het forumteam gaat bekijken hoe de overlast van 'getrol' te verminderen. Geopperde mogelijkheden zijn het splitsen van offtopic in een openbaar deel, en een besloten deel. Een andere geopperde mogelijkheid is het probleem bij de bron aanpakken en strenger op te treden tegen 'getrol'.

7. OTRS
Nunslaughter zorgt voor een lijste met personen die nog geen toegang hebben tot otrs. Ronnie zoekt contact met SWAT om deze toe te voegen.

W.V.T.T.K.
Promotieteam
TonH gaat het promotieteam aansturen, coördineren. Er wordt een @ubuntu-nl.org emailadres voor Ton geregeld, en toegang tot otrs en het teamdiscussie medium.Thomas draag zijn administratie, contactpersonen, begrotingen etc. van belang voor promotie over aan TonH.

Promotietafelkleed en spandoek
Sense heeft een Ubuntu promotietafelkleed en spandoek. Er is een wiki pagina waar bij wordt gehouden wie deze beheert. De bedoeling is dat ze daar heen gaan waar ze nodig zijn. Dit geld ook voor de rol banner van Ubuntu-NL. TonH is als aanvoerder van het promotieteam van plan om zoveel mogelijk evenementen te bezoeken, daarmee is het handig als hij deze promotiemiddelen beheert.

Volgende vergadering

10 februari

Log

De log staat hier.

community/Meetings/Meeting20110110 (laatst bewerkt op 2011-01-10 22:42:23 door testcees)