• Vastliggende pagina
 • Info
 • Bijlages

Meeting dinsdag 10 augustus 2010

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC kanaal #ubuntu-nl-meeting op irc.freenode.net

Agenda

#

Onderwerp:

Door:

Eventueel bijbehorende forumdraad:

1

Status uitvoering eerder genomen besluiten.

Thomas de Graaff

http://forum.ubuntu-nl.org/ubuntu-nl/(irc-meeting)-status-uitvoering-eerder-genomen-besluiten/

2

Code ubuntu-nl.org open sourcen

Ronnie

-

3

Maandelijks vóór irc meeting bijhouden activiteiten teams.

Thomas

http://forum.ubuntu-nl.org/ubuntu-nl/ubuntu-nl-loco-team-%27reapproval%27/msg628485/#msg628485

4

Autowipe Steunpuntenkaart

Ronnie

https://bugs.launchpad.net/ubuntu-nl-website/+bug/611178

Kort overzicht van de agendapunten

1 . Status uitvoering eerder genomen besluiten.

Hoe staat het met de uitvoering van eerder genomen besluiten?

 1. Meeting 15-11-2009: Dubbele namen ledenbestand. Hoe is het er nu mee? SWAT zou hier direct na de vorige meeting naar kijken. Hoe is het er mee?
 2. Meeting 10-05-2010: De steunpuntenkaart werkt niet in IE. Hoe is het daar inmiddels mee?
 3. Meeting 10-06-2010: Besluit volledig openbaar maken communicatiekanalen van het team en de subteams, met uitzondering van een afgesloten gedeelte voor de forummoderators.Hoe is het hier mee?
 4. Meeting 10-07-2010: Besloten is dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om profiel/wikipagina/launchpadpagina door te linken door/via de steunpuntenkaart zodat men daar zijn/haar vaardigheden als steunpunt kan aangeven.Hoe is het hiermee, is dat mogelijk?
 5. Meeting 10-07-2010: SWAT gaat het verwijderen van de forumgadgets als lichtkrant e.d. bespreken met de moderators. Wat is de status hiervan?

2. Code ubuntu-nl.org open sourcen

De code van de ubuntu-nl.org website is tot voorheen altijd gesloten geweest. Hierdoor is het moeilijker voor buitenstaanders om bijvoorbeeld patches te maken voor bugs die op launchpad staan. Ook kunnen er geen verbeteringen aangebracht worden, of gekeken worden naar de mogelijkheid om opties/modulus/plugins toe te voegen/compatibel zijn met de huidige code. Ditzelfde geldt voor de wiki.

3. Maandelijks vóór irc meeting bijhouden activiteiten teams.

I.v.m. de status als officieel loco team wordt er van ubuntu-nl verwacht dat maandelijks de activiteiten worden bijgehouden. Zie: http://forum.ubuntu-nl.org/ubuntu-nl/ubuntu-nl-loco-team-%27reapproval%27/msg628485/#msg628485 Het voorstel is om van de vertegenwoordigers (of iemand anders) te vragen om maandelijks vóór de irc meeting op een daarvoor bedoelde wiki een kort verslagje te maken van wat er de afgelopen maand is gedaan/besloten. Iedere vergadering wordt er dan als één van de agendapunten even gekeken of iedereen dit gedaan heeft zodat het ook daadwerkelijk bijgehouden wordt.

4. Autowipe Steunpuntenkaart

Er is in februari besloten om de steunpuntenkaart up-to-date te houden. Daarvoor zijn verschillende plannen gemaakt, maar de meeste zijn nog niet doorgevoerd. Alleen de auto-wipe staat aan, maar er wordt verder geen informatie gegeven als iemand automatisch afgemeld wordt. Dit zorgt ervoor dat de kaar langzaam leeg loopt.

Voor eerdere besluiten, zie de links in: https://bugs.launchpad.net/ubuntu-nl-website/+bug/611178

Notulen

Aanwezige teams

 • Artwork team (Ronnie)
 • Promotie team (Thomas de Graaff)
 • Vertaal team (Wazzzaaa)
 • Forum team (Femke98)

Afwezige teams

 • Documentatie team
 • Prikbord team
 • Beheer team

Korte samenvatting van de besluiten, actiepunten:

1 . Status uitvoering eerder genomen besluiten.

Hoe staat het met de uitvoering van eerder genomen besluiten?

 1. Meeting 15-11-2009: Dubbele namen ledenbestand. Hoe is het er nu mee? -> doorgeschoven naar volgende vergadering.

 2. Meeting 10-05-2010: De steunpuntenkaart werkt inmiddels prima in IE.
 3. Meeting 10-06-2010: Besluit volledig openbaar maken communicatiekanalen van het team en de subteams, met uitzondering van een afgesloten gedeelte voor de forummoderators.Dit is uitgevoerd door SWAT. Er zijn nog wat rechtenproblemen en er is nog geen openbare mailinglist gemaakt voor algemene teamdiscussie. Het is door de community goed ontvangen.
 4. Meeting 10-07-2010: Besloten is dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om profiel/wikipagina/launchpadpagina door te linken door/via de steunpuntenkaart zodat men daar zijn/haar vaardigheden als steunpunt kan aangeven.Hoe is het hiermee, is dat mogelijk? -> door naar volgende vergadering.

 5. Meeting 10-07-2010: SWAT gaat het verwijderen van de forumgadgets als lichtkrant e.d. bespreken met de moderators. Wat is de status hiervan? -> door naar volgende vergadering.

2. Code ubuntu-nl.org open sourcen

De aanwezigen konden zich in het voorstel vinden. Er dient overlegt te worden met het beheerteam. Ronnie neemt daarom contact op met Dennis en SWAT, volgende vergadering horen we hier meer over.

3. Maandelijks vóór irc meeting bijhouden activiteiten teams.

Het idee werd gewaardeerd door de aanwezigen. Wazzzaaa gaat een opzetje maken voor een wikipagina om het e.e.a. op bij te houden dat de volgende vergadering besproken zal worden.

4. Autowipe Steunpuntenkaart

Dit punt is doorgeschoven naar de volgende vergadering omdat het beheerteam niet aanwezig was.

Log

Hier de log

community/Meetings/Meeting20100810 (laatst bewerkt op 2010-08-10 20:44:26 door ThomasDeGraaff)