• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Versie 3 sinds 2009-11-21 23:38:05

Bericht wissen

Meeting donderdag 10 december 2009

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC kanaal #ubuntu-nl-meeting op irc.freenode.net

Agenda

#

Onderwerp

Door

1

Nieuw forumonderdeel Team Overleg?

Thomas de Graaff

2

Kort overzicht van de agendapunten

1 . Nieuw forumonderdeel Team Overleg?

Op de vorige irc meeting was er het idee (punt 6) om een forumonderdeel te maken waarin de punten van de irc vergadering kunnen worden voorbesproken. Het was niet duidelijk of hiervoor voldoende draagkracht is, vandaar dat dit punt op deze vergadering opnieuw ter sprake wordt gebracht. Het gaat om hetvolgende:

Er is in het team het idee ontstaan om naast de irc meeting een forumonderdeel te maken voor interactie met het team over ideeën voor ubuntu-nl.

Het idee hierbij is dat er niet zomaar in de wilde weg gepost wordt, maar dat er draden met een duidelijk beschreven onderp worden geplaatst. Deze worden gekoppeld aan een onderwerp voor de komende irc meeting. In deze draad zal dit onderwerp dan voorbesproken worden. Bij het openen van een draad op dit forumonderdeel zal het opnemen van een onderwerp hierover in de agenda voor de irc meeting horen. Net zo hoort dan bij het plaatsen van een onderwerp op irc ook het openen van een bijbehorende draad in dit nieuwe forumonderdeel. Degene die op deze manier een onderwerp op de agenda zet zal hier ook een stukje verantwoordelijkheid voor moeten nemen voor het onderwerp op de irc meeting, alswel de draad waarin dit onderwerp wordt besproken. Een week voor een irc meeting zal er geen nieuw onderwerp meer mogen worden geplaatst omdat het dan te weinig tijd is voor een voorbereidende forumdiscussie. Komt er een idee op in deze week, dan moet dat worden doorgeschoven naar de volgende meeting.

De gedachte is dat hiermee meerdere vliegen in één klap kunnen worden geslagen:

  1. Mensen die niet kunnen op irc omdat ze niet snel genoeg typen, of denken, of omdat ze vrij genuanceerde meningen hebben die niet in een paar woorden te vatten zijn, of omdat ze graag voetbal willen kijken, kunnen dan op het forum hun zegje doen, en zo toch betrokken zijn bij de discussie.
  2. Op deze manier worden de irc meetings meer toegangkelijk, mensen raken betrokken bij een onderwerp, en komen dan ook eerder naar de irc meeting waardoor deze ook een betere afspiegeling van de community zullen zijn.

Notulen

Korte samenvatting van de besluiten, actiepunten:

komt nog

Log

log komt nog