• Vastliggende pagina
 • Info
 • Bijlages

Meeting zondag 15 november 2009

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC kanaal #ubuntu-nl-meeting op irc.freenode.net

Agenda

#

Onderwerp

Door

1

Op welke dag is de IRC meeting (was 2e zaterdag vd maand)?

testcees

2

het actualiseren van de steunpuntenpagina

chris.

3

Hoe zit het nu met die opgelost knop?

femke98

4

Dubbele namen ledenbestand

femke98

5

oplettendheid moderators

femke98

6

Forumonderdeel ter aanvulling irc meetings

Thomas de Graaff

7

Forumonderdeel te koop/gevraagd/ruilen

femke98

8

Wat er verder op tafel komt....

?

Kort overzicht van de agendapunten

1 . Op welke dag is de IRC meeting?

Niet iedereen heeft mogelijkheden op de zondag (ik vaak niet). Zoals gebleken is de zaterdag ook niet altijd en/of bij iedereeen populair. Alternatief kan zijn de zoveelste van de maand (bijv. iedere 10e van de maand). Dan kan iedereen wel eens niet maar over langere tijd gezien zijn er mogelijke toch meer deelnemers?

6. Forumonderdeel ter aanvulling irc meetings

Er is in het team het idee ontstaan om naast de irc meeting een forumonderdeel te maken voor interactie met het team over ideeën voor ubuntu-nl.

Het idee hierbij is dat er niet zomaar in de wilde weg gepost wordt, maar dat er draden met een duidelijk beschreven onderwerp worden geplaatst. Deze worden gekoppeld aan een onderwerp voor de komende irc meeting. In deze draad zal dit onderwerp dan voorbesproken worden. Bij het openen van een draad op dit forumonderdeel zal het opnemen van een onderwerp hierover in de agenda voor de irc meeting horen. Net zo hoort dan bij het plaatsen van een onderwerp op irc ook het openen van een bijbehorende draad in dit nieuwe forumonderdeel. Degene die op deze manier een onderwerp op de agenda zet zal hier ook een stukje verantwoordelijkheid voor moeten nemen voor het onderwerp op de irc meeting, alswel de draad waarin dit onderwerp wordt besproken. Een week voor een irc meeting zal er geen nieuw onderwerp meer mogen worden geplaatst omdat het dan te weinig tijd is voor een voorbereidende forumdiscussie. Komt er een idee op in deze week, dan moet dat worden doorgeschoven naar de volgende meeting.

De gedachte is dat hiermee meerdere vliegen in één klap kunnen worden geslagen:

 1. Mensen die niet kunnen op irc omdat ze niet snel genoeg typen, of denken, of omdat ze vrij genuanceerde meningen hebben die niet in een paar woorden te vatten zijn, of omdat ze graag voetbal willen kijken, kunnen dan op het forum hun zegje doen, en zo toch betrokken zijn bij de discussie.
 2. Op deze manier worden de irc meetings meer toegangkelijk, mensen raken betrokken bij een onderwerp, en komen dan ook eerder naar de irc meeting waardoor deze ook een betere afspiegeling van de community zullen zijn.

Notulen

Korte samenvatting van de besluiten, actiepunten:

Agendapunten:

 1. Op welke dag is de IRC meeting?
  Niet alle leden kunnen op zaterdag, en de zondagmeeting viel ook niet bij iedereen in goede aarde. Besloten is dat vanaf nu de irc-meetings steeds de 10e dag van de maand worden gehouden. De reden hiervoor is dat dit steeds een andere dag van de week zal zijn. Als de meeting altijd op dezelfde dag zou zijn dan zouden er mensen zijn die nooit op de meetings kunnen komen. Met vaste dag van de maand wordt er niemand buitengesloten.

 2. Het actualiseren van de steunpuntenpagina.
  Op de steunpuntenkaart staan steunpunten die niet meer actief zijn. Besloten is dat de CC zich gaan inzetten om de steunpuntenkaart actueel te houden. Dit betekend dat de steunpunten met enige regelmaat benaderd gaan worden met de vraag of ze nog steeds actief steunpunt zijn. Is dat niet het geval kunnen ze van de kaart verwijderd worden. Hiervoor heeft de CC een lijst met emailadressen en namen nodig van de steunpunten op de kaart. SWAT zal benaderd worden om te kijken of hij zo'n lijst kan maken. Vervolgens zal in overleg met SWAT gekeken worden hoe de steunpunten die niet reageren, of aangeven dat ze geen steunpunt meer zijn, van de kaart verwijderd kunnen worden.

 3. Knop opgelost voor het forum.
  Besloten is het topic hierover van Femke weer sticky te maken zodat het duidelijk is hoe opegelost aan te geven. Dit als tijdelijke oplossing totdat de forummod voldoende getest is om in gebruik genomen te worden.

 4. Dubbele namen ledenbestand.
  SWAT gaat zijn best doen om hier op korte termijn naar te kijken. Dat meerdere leden eenzelfde displaynaam op het forum kunnen hebben is een gevolg van de overgang van de oude forumsoftware naar de nieuwe, zodra de probleemgevallen hun naam aanpassen zou het probleem niet meer moeten kunnen voorkomen.

 5. Oplettendheid moderators.
  Er is geen echt besluit genomen, maar het verzoek aan de moderators om scherp te blijven en snel in actie te komen als er misstanden op het forum zijn. Ook het netjes sturen van een berichtje als een post verwijderd zou altijd gedaan moeten worden. Er is ook een voorstel om in plaats van het verwijderen van een bericht deze tijdelijk onzichtbaar te maken zodat de poster nog zijn reactie kan geven.

 6. Forumonderdeel ter aanvulling irc meetings.
  Besloten is dat er tijdelijk een forumonderdeel wordt aangemaakt waar draden worden aangemaakt om agendapunten van de irc meetings vooraf te bespreken. Wil je een punt op de agenda zetten, dan dien je hiervoor ook een draad in dit forumonderdeel voor te plaatsen zodat het vóór de meeting besproken kan worden. Op deze manier worden ubuntu-nl leden die op een irc meeting niet kunnen niet buitengesloten van de discussies. Thomas de Graaf gaat de uitvoering hiervan oppakken. Er zal na een tweetal irc meetings besloten, geëvalueerd worden of dit goed werkt.

 7. Forumonderdeel te koop/gevraagd/ruilen.
  Besloten is dat er op het forum een poll gepost wordt om te kijken wat de leden van een draad in off-topic of een apart forumonderdeel vinden. Femke gaat dit uitvoeren. Als blijkt dat de meeste forumleden dit leuk vinden, en er weinig forumleden sterk tegen zijn, dan kan er een draad worden geopend in off-topic hiervoor. Mocht er blijken dat dit problemen opleverd zal deze weer gesloten worden.

Log

Het volledige log van de vergadering is hier terug te vinden.

community/Meetings/Meeting20091115 (laatst bewerkt op 2009-11-22 12:57:49 door ThomasDeGraaff)