• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Versie 11 sinds 2009-08-22 21:29:23

Bericht wissen

Meeting 12/09/2009

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC kanaal #ubuntu-nl-meeting op irc.freenode.net

Agenda

#

Onderwerp

Door

1

Ruimte voor bijlage op het forum.

siegie

2

Ubuntu derivaten op het forum

profoX

3

info(at)ubuntu-nl.org e-mailadres

profoX

4

Efficiëntere moderatie van het forum

profoX

5

Evaluatie "opgelost topic" mod

profoX

6

Bepaalde topics geen sticky meer, waarom?

femke98

7

Verwijderen van de VERPLAATST:-topics uit "ongelezen berichten sinds vorige bezoek

JohanVanDijk

Wat verder ter tafel komt...

Kort overzicht van de agendapunten

2. Ubuntu derivaten op het forum

Moeten we mensen met Mint-vragen altijd doorverwijzen naar een Mint forum? We kunnen ze vaak ook helpen aangezien Ubuntu heel sterk op Mint lijkt. Op dit moment krijgen we echter nogal vaak de repliek dat dit een Ubuntu forum is en Mint vragen hier niet erg welkom zijn. Aangezien het toenemende aantal topics over Mint is het anders misschien wel een idee om een subforum bij Ondersteuning aan te maken voor vragen bij Ubuntu derivaten en hierbij een duidelijke policy invoeren die zegt dat vragen over Ubuntu derivaten wel welkom zijn, maar enkel in het Ubuntu derivaten onderdeel. Een sticky in het Ubuntu derivaten onderdeel moet vermelden waarom dit onderdeel bestaat en een aantal aanbevolen resources geven voor bepaalde derivaten zoals Mint. Of misschien toch gewoon in offtopic laten? Het is imo wel een punt dat onze aandacht verdient.

3. info(at)ubuntu-nl.org e-mailadres

Mails naar info(at)ubuntu-nl.org worden niet altijd goed afgehandeld (veel vertraging bv.) Waarom hebben niet meer personen toegang tot het info(at)ubuntu-nl.org e-mailadres? Dit e-mailadres is namelijk een vrij algemeen e-mailadres en kan dus best minstens door alle vertegenwoordigers van de verschillende delen leesbaar gemaakt worden. Of tenminste door een extra persoon die er de tijd voor heeft om wanneer nodig zo snel mogelijk de mails van info(at)ubuntu-nl.org door te sluizen naar de juiste kanalen.

4. Efficiëntere moderatie van het forum

Aantal topics is zodanig hoog dat het onmogelijk is om het forum efficiënt te kunnen modereren.

- Siegie had reeds voorgesteld om enkele moderators toe te wijzen aan bepaalde fora. Dit lijkt me zeker geen slecht idee als korte termijn-oplossing om het forum beheerbaarder te maken. - Op langere termijn zou er een mod ontwikkeld kunnen worden die naast de niet-gelezen topics de niet-gemodereerde topics aanduidt en in een lijstje zet. Niet-gemodereerde topics zijn in dit geval topics die nog door geen enkele moderator zijn bekeken. Op deze manier zou het veel eenvoudiger en efficiënter worden om alle topics samen te modereren.

5. Evaluatie "topic opgelost" mod

Er is een "topic opgelost" mod in de maak voor het forum. Als alles goed gaat zou tegen de datum van de meeting de mod zeker moeten werken en goed getest zijn. De mod wordt voorgesteld op de IRC meeting zodat er nog wat opmerkingen over gemaakt kunnen worden waarna er beslist kan worden of deze mod geïmplementeerd zal worden of niet.

6. Bepaalde topics geen sticky meer, waarom?

Mijn vraag is waarom er bepaalde topics geen sticky meer zijn, bijv. stel-je-zelf-voor-topic. Het zou voor nieuwe leden makkelijker zijn als zij niet eerst hoeven te zoeken

7. Verwijderen van de VERPLAATST:-topics uit "ongelezen berichten sinds vorige bezoek"

Ik zie redelijk veel VERPLAATST:-topics tussen de normale topics staan als ik de ongelezen berichten bekijk. Dat zijn (voor mij in ieder geval) nutteloze topics die het lijstje met nuttige topics vervuilen. Is het mogelijk dat die topics gewoon blijven bestaan, zodat de topicstarter zijn/haar topic terug kan vinden, maar dat deze topics niet meer opgenomen worden in het "ongelezen"-lijstje?

Misschien is dit teveel gevraagd van de forumsoftware, maar ik zou het heel fijn vinden Smile :-)

Notulen

Er zijn nog geen notulen...

Log

Er is nog geen log...