• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Meeting 14/02/2009

Agenda

#

Onderwerp

Door

1

(Doorgeschoven vanuit de vorige meeting) Evalueren van de afgelopen grote release party in Amsterdam. Is er soort eindverslag, was het budget toereikend?

Leoquant

2

Bespreking van voorstel "Educatiesoftware moet platformonafhankelijk worden", te http://forum.ubuntu-nl.org/index.php/topic,36973.0.html

Cumulus007 (Sander Pientka)

Notulen

1. Evaluatie releaseparty Amsterdam

Dit punt werd doorgeschoven wegens afwezigheid van Leoquant.

2. Educatiesoftware moet platformonafhankelijk worden

Cumulus007 stelt voor om een actiegroep op te richten die werkt buiten Ubuntu-NL. De reden dat het op deze vergadering werd besproken is dat er voorlopig en Ubunteros bij betrokken zijn. Het doel is dat de overheid iets gaat doen aan de platform(on)afhankelijkheid van educatiesoftware. Dat moet bereikt worden met een website met goede argumenten en een petitie.

Er is een website van de actiegroep: http://www.ikpikhetniet.nl/. Als communicatiemiddelen van het project komt er een mailinglijst en een discussieforum. Maarten123 merkt op dat de website veel discussie teweeg kan brengen. Men moet opletten dat het de leveranciers niet in het verkeerde keelgat schiet, aangezien zij net overtuigd moeten worden om hun software platformonafhankelijk te maken.

GeĆÆnteresseerden kunnen zich melden via de website. Cumulus007 en Maarten123 gaan samen verder initiatief nemen.

Log

Het volledige log van de vergadering is hier terug te vinden.

community/Meetings/Meeting20090214 (laatst bewerkt op 2009-02-16 15:20:50 door RoelHuybrechts)