• Vastliggende pagina
 • Info
 • Bijlages

Omgeleid vanaf pagina "LTS"

Bericht wissen

Niet getest voor nieuwste versie: Dit artikel is niet getest voor de nieuwste versie.
Voeg de verschillen in de nieuwe versie toe aan het artikel. Meer info...

LTS

LTS staat voor de Engelstalige afkorting “Long Term Support”, in het Nederlands "Lange Termijn Ondersteuning".

Er is iedere zes maanden een nieuwe Ubuntu Desktop en Ubuntu Server-versie [schema hieronder]. Dat betekent dat u altijd de nieuwste en beste toepassingen heeft die de open source-wereld te bieden heeft. Ubuntu is ontworpen met de veiligheid in het achterhoofd. U krijgt gratis beveiligingsupdates voor ten minste 9 maanden op de desktop en server.

Iedere 2 jaar wordt een nieuwe LTS-uitgave uitgebracht. Met oudere Long Term Support (LTS) versies kreeg u 3 jaar ondersteunen op Ubuntu Desktop, en 5 jaar op Ubuntu Server. Vanaf Ubuntu 12.04 krijgt u voor beide versies 5 jaar ondersteuning. Er is geen extra vergoeding voor een LTS-uitgave, ook deze uitgave zijn voor iedereen beschikbaar op dezelfde vrije voorwaarden. Upgrades naar nieuwe versies van Ubuntu zijn en blijven altijd gratis.

De LTS bepaling geldt alleen voor specifieke projecten en is niet van toepassing op alle edities en remixen van Ubuntu. Bijvoorbeeld, voor 8.04 LTS, koos Kubuntu ervoor om over te gaan naar KDE 4.0 en geen LTS-uitgave te maken. In 10,04, was de Netbook Edition geen LTS. Een project zal in een vroeg stadium van de ontwikkeling beslissen of het een LTS uitgave wordt.

Hieronder een overzicht van de ondersteuningsperiode van enkele uitgaven:

ubuntu-release-cycle-2.png

Details LTS uitgave

 1. Conservatief in het samenvoegen van Debian pakketten. Uitgangspunt is Debian testing in plaats van Debian unstable.

 2. Stabiele uitgave door een aanzienlijke beperking van het aantal nieuwe functies. Het is een bewuste keuze wat wordt opgenomen in de LTS-uitgave en wat gebruikers optioneel kunnen toevoegen uit een apart archief.
 3. Structurele veranderingen worden zoveel mogelijk vermeden zoals het veranderen van de standaard set van toepassingen of vergaande veranderingen in programmabibliotheken of een verandering op systeem niveau (bijvoorbeeld: de invoering van KMS of hal → DeviceKit zou niet gepast zijn in een LTS uitgave).

Verder is de LTS uitgave te definiëren als:

 • Gericht op ondernemingen: Gericht op server en meerdere desktop installaties waar de gemiddelde gebruiker weinig veranderingen wil.

 • Geschikt voor nieuwe hardware: Tijdens de ondersteuningsperiode worden nieuwe "punt" uitgave gemaakt met ondersteuning voor nieuwe server en desktop hardware.

 • Meer getest: De ontwikkeltijd is korter en er is een langere (Beta) testperiode om meer testen en foutoplossingen mogelijk te maken.

en het is duidelijk niet de bedoeling dat:

 • De uitgave veel nieuwe functionaliteit geeft: De aandacht gaat voornamelijk uit naar het verbeteren van bestaande functies ten koste van het invoeren van nieuwe functionaliteit1, behalve op het gebied van online diensten en Desktop gebruikerservaring2.

  • 1.Uitzonderingen voor belangrijke projecten zullen worden gedocumenteerd.
   2.Omdat deze twee gebieden van de ontwikkeling relatief nieuw zijn vereisen deze nieuwe functies om te functioneren zoals bedoelt.

 • Het voorop loopt in ontwikkelingen: In plaats van automatische nieuwe pakket te importeren uit Debian unstable wordt verder gegaan met het testen van Debian1. Het voordeel is minder nieuwe bugs en ​​/ of regressies bugs van nieuwe functies en / of verbeteringen uit Debian unstable.

  • 1.Selectief worden verbeteringen uit Debian unstable gebruikt als deze bijdrage aan meer stabiliteit van het huidige Ubuntu pakket.

Vrije vertaling van wiki.ubuntu.com/LTS

CC-BY-SA


CategoryLTS

community/LTS (laatst bewerkt op 2013-10-24 19:04:44 door testcees)