• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Herinstalleren

Ubuntu opnieuw installeren is soms een gemakkelijke manier om een systeemprobleem op te lossen, bijvoorbeeld als na een upgrade de grafische driver niet meer werkt.

Opnieuw installeren is soms mogelijk zonder verlies van de persoonlijke gegevens in de map /home (deze map bevat persoonlijke instellingen van programma’s, internet bladwijzers, e-mails, documenten, muziek, video’s en andere eigen bestanden).

  • Warning /!\ Let op de waarschuwingen, sommige opties wissen wel uw persoonlijke bestanden (documenten e.d.)!

Deze herinstallatie is ook mogelijk als /home op dezelfde partitie is geplaatst (de standaard installatiemethode van Ubuntu).

Backup

Maak vooraf een back-up van de persoonlijke bestanden (documenten e.d) in de /home map (inclusief verborgen bestanden) op een andere (interne-, usb- of netwerk-) schijf of op DVD’s.

Start de herinstallatie

  • Start de Ubuntu installatie
  • Beantwoord de voorbereidende vragen tot het scherm installatietype
  • Kies het gewenste installatietype

Installatietype

Er zijn hiervoor meerdere mogelijkheiden.

Opwaarderen

Is er de optie “Waardeer Ubuntu 1x.xx op naar Ubuntu 1x.xx”, kies dan deze optie.

  • opwaarderen14043s.png

Zelfde versie herinstalleren

Kies anders de optie “Herinstalleren Ubuntu”

  • herinstalleren14043s.png

Andere variant van Ubuntu

Op deze manier kan ook een andere variant van Ubuntu zoals Xubuntu, Lubuntu, enz. worden geïnstalleerd over de bestaande installatie.

Bijvoorbeeld Xubuntu:

  • xubuntuherinstallerens.png

Iets anders

Als deze opties niet aanwezig zijn, kies dan voor “Iets anders”.

  • Selecteer de bestaande Ubuntu partitie
  • Gebruik deze partitie voor het koppelpunt / (houd dezelfde grootte en bestandssysteem aan en haal het vinkje weg bij “formatteren”.

    • Als meerdere partities in gebruik zijn, selecteer en gebruik deze dan ook (/home, /boot, enz.) zonder deze partities te “formatteren”.

  • partitiebewerken.png

Na herinstallatie

Na herinstallatie moeten de gebruikersaccounts opnieuw worden aangemaakt met dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord.

Engelstalig


CategoryInstallatie

community/HerInstalleren (laatst bewerkt op 2016-02-03 12:14:41 door testcees)