• Vastliggende pagina
 • Info
 • Bijlages

<< Beginpagina documentatieteam

Vergadering documentatieteam

Publieke aankondiging geef hier aan of je aanwezig bent

Locatie : Op IRC, irc.freenode.net, #ubuntu-nl-meeting.

Datum : De vergadering is op maandag 20 december, 20:30-21:30.

Agenda

Agendapunten

#

Omschrijving

Eigenaar*

Vaststellen voorzitter en notulator

1

Notulen vorige vergadering

2

Splitsen documentatie voor Ubuntu, Kubuntu en Xubuntu

Joshua822

3

Labels en nieuwe artikelen

Rachid

4

Irc/bot

CeesSluis

* De eigenaar van een agendapunt is degene die het punt op de agenda heeft gezet. Als deze persoon niet aanwezig is op de meeting vervalt het punt.

Toelichting Agendapunten

2. Splitsen documentatie voor Ubuntu, Kubuntu en Xubuntu

Het komt er op neer dat ik graag met jullie zou bespreken of we de artikels overzichtelijker zouden kunnen maken door de documentatie van Ubuntu, Xubuntu en Kubuntu te splitsen. Dit zou kunnen gaan door de pagina's met artikelen die binnen een categorie vallen nog eens op te splitsen in de drie categorieën Ubuntu, Xubuntu en Kubuntu.

 • * Rachid: dus je wilt 3 nieuwe categoriën maken, en deze dan toevoegen aan de artikelen waar ze bij horen? (Bijv. CategoryUbuntu, CategoryXubuntu, CategoryKubuntu, CategoryLubuntu). Echt splitsen is denk ik lastig omdat bepaalde artikelen ook voor meerdere versies werken.

 • * Joshua Ja en nee, ik wil gewoon de informatie voor de verschillende varianten van Ubuntu in eigen artikels plaatsen en deze artikels aan categorieën als CategoryUbuntu, CategoryXubuntu, CategoryKubuntu en CategoryLubuntu plaatsen. Bij kleine artikels maakt het qua overzichtigheid niet uit of de informatie voor alle varianten in één artikel staat, maar bij matige en grote artikels zoals het artikel over installeren van software is het naar mijn mening een ramp.

 • * Cees: Voor de meeste artikelen zijn de verschillen zo klein dat we kunnen uitgaan van Ubuntu en de verschillen in hetzelfde artikel kunnen aangeven, http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Richtlijnen#Typografie. Dus Geen CategoryUbuntu maar in een (beperkt) aantal "speciale" pagina's een eigen (Kubuntu of Xubuntu)category opnemen zodat een overzichtspagina gegenereerd kan worden is een interessant idee.

3. Labels en nieuwe artikelen

Het voorstel is om Labels wat aan te passen. Sommige labels zijn voor ons niet van toepassing en kunnen (om het overzichtelijk) te houden voorlopig weg.

 • "Pagina te lang" en "Dubbel artikel" kunnen voorlopig weg.

Er zijn aardig wat artikelen die volgens mij zo goed als klaar zijn. Bijv. http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Tor. Hier staan nog wel TODO's in, maar verder is het artikel prima en klaar voor publicatie1 vind ik. En http://wiki.ubuntu-nl.org/community/PicasaLinux moet denk ik alleen even nagelopen worden (bij voorkeur ook testen op 10.10), en dan is deze ook af.

 • Nieuw Label "InAanbouw" welke je vanaf het begin aan een artikel hangt.

 • Misschien nog een Label "KlaarVoorPublicatie" voor wanneer het artikel zo goed als af is. Iemand van het documentatieteam zal dit nog moeten nalopen en kan het label "KlaarVoorPublicatie" weghalen en evt. dit artikel 'publiceren' (links plaatsen, weghalen uit Artikelen in Aanbouw).

Om mensen makkelijk te laten helpen een nieuw label NietGetestVoorNieuwsteVersie, deze kunnen we gebruiken wanneer er een nieuwe uitgave van Ubuntu is. Zodoende kunnen minder actieve wiki-ers snel en makkelijk een bijdrage leveren. Dit kunnen we nog actief aanmoedigen door dit te vragen wanneer men een artikel doorloopt. Zoiets van: "Als u dit artikel voor een nieuwere versie doorloopt, laat ons weten of het nog werkt of waar het mis gaat".

 • Nieuw label NietGetestVoorNieuwsteVersie

Dit zijn maar wat voorstellen. We kunnen tijdens de vergadering kijken in hoeverre dit nuttig kan zijn.

1 Publiceren is opnemen in een menu en naamwijzigen van community/ArtikelNaam in ArtikelNaam?

4. Irc/bot vertalen

Er wordt samengewerkt aan een irc/bot. In de antwoorden zit soms een verwijzing naar een wiki artikel voor meer informatie. Soms is er al een vertaald artikel, soms kan deze worden gemaakt.

Een lijst van te vertalen antwoorden en een lijst met verwijzingen uit de antwoorden:

Iedereen is welkom om mee te helpen.

Notulen

Voorzitter

CeesSluis

Notulator

Rachid

Aanwezigen

CeesSluis, Rachid, Joshua822, Gotiniens, UndiFineD

Conclusies

Notulen vorige vergadering

Grote opruim-/schoonmaakactie

 • 30-11-2010 zijn er wat artikelen verwijderd door Rachid.
 • Het hele community/Team gedeelte moet nagelopen worden. Veel is op andere plekken beschikbaar zoals een teamwiki of Launchpad.

 • Rachid gaat zoveel mogelijk verplaatsen in overleg met betreffende teams waar nodig.

wiki pagina voor Instellen mailinglijsten
Cees heeft een begin gemaakt op http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Mailinglijsten Graag nakijken.

Ondersteunde versies 9.04 en 10.10
Gaat naar volgende vergadering.

2. Splitsen documentatie voor Ubuntu, Kubuntu en Xubuntu

Iedereen vind het een goed voorstel. Joshua heeft al een begin gemaakt op http://wiki.ubuntu-nl.org/WerkenMetUbuntu en gaat dit verder uitwerken.

3. Labels en nieuwe artikelen

Het voorstel is goed. Rachid zal dit verder uitwerken.

4. Irc/bot vertalen

Mensen van het documentatieteam zullen de lijst met URL's ook nalopen en aanvullen waar mogelijk. De volledig vertaalde items kunnen gelijk in de bot.

Rondvraag

Volgende vergadering

20 januari om 20.30

Log

U kunt de log hier vinden.


<< Beginpagina documentatieteam

community/Documentatieteam/Agenda/2010-12-20 (laatst bewerkt op 2010-12-22 20:56:48 door testcees)