• Vastliggende pagina
 • Info
 • Bijlages

<< Beginpagina documentatieteam

Vergadering documentatieteam 20 september 2010

Publieke aankondiging hier moest u aangeven of je aanwezig was

Locatie

De vergadering gaat door op IRC, op irc.freenode.net, #ubuntu-nl-meeting.

Datum

De vergadering is op 20 september, 20:30-21:30.

Agendapunten

#

Omschrijving

Eigenaar*

1

Bespreken notulen vorige vergadering

CeesSluis

2

Licentie https://launchpad.net/ubuntu-nl-documentatie

CeesSluis

3

Samenwerken aan onderhoud en nieuwe artikelen

CeesSluis

4

Goedkeuren en doorvoeren van nieuw richtlijnenvoorstel en richtlijnen rond afbeeldingen

Joshua822

5

OTRS stopt met documentatie@ubuntu-nl.org

CeesSluis

6

mailinglijst

Rachid

7

Maverick Meerkat 10.10

CeesSluis

* De eigenaar van een agendapunt is degene die het punt op de agenda heeft gezet. Als deze persoon niet aanwezig is op de meeting vervalt het punt.

ad 2, Licentie https://launchpad.net/ubuntu-nl-documentatie Er MOET een licentie worden opgegeven voor ons project in Launchpad. Daar heb ik per e-mail een bericht over ontvangen en zonder antwoord zal het project als "Proprietary" worden gezien en is een jaarlijkse financiële bijdrage vereist!

ad 3, Welke onderwerpen zijn belangrijk om te onderhouden of toe te voegen en willen we gezamenlijk aanpakken? En dan met name de vraag hoe we dit gaan organiseren. Een lijst opstellen met potentiële nieuwe en/of nodig te onderhouden artikelen?

 • Toevoeging: er is al een idee om een project te starten voor het onderhoud van alle artikelen van de documentatie. Dit project zou het "Adopteer een artikel"-project heten, en een pagina met meer informatie, maar die wel al verouderd is, is hier te vinden.

ad 4, We zijn het er eigenlijk met z'n allen over eens dat het nieuwe richtlijnenvoorstel kan doorgevoerd worden. Maar voor de zekerheid zal het hier nog eens aan iedereen van het team gevraagd worden. Als iedereen hiermee instemt, zal de pagina van de huidige richtlijnen veranderd worden door de pagina met het voorstel voor de nieuwe richtlijnen. Voor de rest wil ik ook nog even een vraag voor een toevoeging aan de richtlijnen stellen: zouden er ook richtlijnen moeten komen voor het gebruik van afbeeldingen aan de documentatie? En zo ja, op welke afbeeldingseigenschappen zouden deze van toepassing moeten zijn en wat zouden als richtlijn hiervoor moeten gegeven worden.

ad 5, SWAT wil alle OTRS e-mail adressen laten vervallen. Er is een mogelijkheid het adres documentatie@ubuntu-nl.org om te zetten naar een mailinglijst. In de vorige meeting is besloten geen gebruik te maken van een mailinglijst. Is het vervallen van het OTRS adres een reden toch voor een mailinglijst te kiezen?

ad 6, de vorige vergadering is er besloten geen mailinglijst te gebruiken. Zelf was ik niet tegen een mailinglijst, maar ook niet perse voor. Nu ben ik erachter gekomen dat een mailinglijst voor bepaalde zaken toch wel fijner is. Bijvoorbeeld als je even iets aan het team wilt vragen. Ik zie nu ook geen nadelen voor een mailinglijst.

ad 7, Dit is de laatste meeting voor Maverick Meerkat 10.10 uitkomt.

Notulen

Voorzitter

Deze vergadering werd voorgezeten door Testcees.

Notulator

De notulator van deze vergadering was Joshua822.

Aanwezigen

Conclusies

 • Punt 1:

  • Het voorstel voor de nieuwe hoofdpagina van de wiki is aangenomen. Dit voorstel moet er voor zorgen dat men bewust wordt dat de wiki niet enkel dient voor de Nederlandstalige documentatie, maar ook voor het onderbrengen van webpagina's over de verschillende teams van Ubuntu-NL.
 • Punt 2:

  • Voor de Launchpad-projectpagina van het documentatieteam is als licentie de GPL versie 3 gekozen en ingesteld. Dit omdat hier voornamelijk code zal worden gehost, en de GPL versie 3 een geschiktere licentie voor code is dan de CC-SA.

 • Punt 3:

  • Op Launchpad zal er een blueprint worden gemaakt waarin een project zal worden uitgewerkt om zo efficiënt mogelijk verschillende mensen een artikel om te onderhouden toe te wijzen en actief met deze mensen contact te kunnen blijven houden.
 • Punt 4:

  • Dit is al zeer lang een punt op de agenda van onze vergaderingen. De knoop is nu gewoon doorgehakt en de verouderde richtlijnen zullen met de nieuwe worden overschreven. Er is nog niets afgesproken over richtlijnen voor afbeeldingen.
 • Punt 5 en 6:

  • Er is beslist dat er een mailinglijst zal komen voor het documentatieteam. Deze mailinglijst zal bereikbaar zijn via "documentatie@ubuntu-nl.org". Hoe vaak en waarvoor deze mailinglijst gebruikt zal worden is nog niet duidelijk.

 • Punt 7:

  • Het vertaalteam zal zorgen voor een vertaalde versies van de uitgavenota's van Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat.
  • Het documentatieteam zal zorgen voor het updaten van de installatiehandleiding en de direct doen pagina's voor deze nieuwe Ubuntu uitgave;

Log

De log staat hier.

<< Beginpagina documentatieteam

community/Documentatieteam/Agenda/2010-09-20 (laatst bewerkt op 2010-09-25 18:00:36 door testcees)