• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

Beginpagina documentatieteam

Vergadering documentatieteam 20 juli 2010

Locatie

De vergadering ging door op IRC, op irc.freenode.net, #ubuntu-nl-meeting.

Datum

De vergadering was op 20 juli, 20:30-21:30.

Agendapunten

#

Omschrijving

Eigenaar*

1

Welkom en voorstelrondje. Wie ben je, waarom ben je hier en wat zijn je verwachtingen?

CeesSluis

2

Documentatie Wiki bijhouden en uitbreiden. Gestructureerd en georganiseerd? Welke artikelen (niet)? Overleg via IRC, forum of (op te zetten) mailing lijst?

CeesSluis

3

Het Ubuntu Manual Project heeft een Engelstalige handleiding "Ubuntu voor beginners" gemaakt. Het Ubuntu-nl vertaalteam is bezig met een vertaling. Stelling: Zodra deze vertaling beschikbaar is, vervalt de noodzaak voor beginners artikelen op een Nederlandstalige wiki.

CeesSluis

4

Het al vaker besproken Richtlijnenvoorstel. De oplossing voor 333921 kan het probleem van een eigen gebruikerspagina oplossen. Als laatste puntje is er dan nog de voorbeeldpagina.

CeesSluis

5

Onderzoek naar gebruikerswensen (enquête, ratingsysteem, ).

Joshua822

6

Community-pagina in stijl brengen met de rest van de nieuwe look van de wiki: http://wiki.ubuntu-nl.org/community

Vistaus

7

Documentatie aanpassen vanwege aanspreken met "U"

DooitzedeJong

* De eigenaar van een agendapunt is degene die het punt op de agenda heeft gezet. Als deze persoon niet aanwezig is op de meeting vervalt het punt.

Notulen

Voorzitter

Deze vergadering werd voorgezeten door Testcees.

Notulator

De notulator van deze vergadering was Joshua822.

Aanwezigen

Conclusies

(Als er geen conclusie staat over een bepaald punt, is voor dit punt nog geen conclusie gevormd.)

  • Punt 2: er is een noodzaak aan een groter documentatieteam en het worden van een lid van het documentatieteam moet laagdrempeliger worden. Ook moet er een duidelijkere beschrijving komen van wat er van een documentatiteteamlid wordt verwacht. Om dit deels te bereiken zal op Launchpad een subteam van Ubuntu-NL worden gevormd over de documentatie ( dit subteam kan inmiddels hier gevonden worden ). Als een bijkomend voordeel wordt gezien dat dit het ook makkelijker maakt om ideeên voor de wiki uit te werken.

  • Punt 3: We zullen artikelen voor beginners blijven schrijven totdat de Nederlandstalige vertaling van de Ubuntu Manual klaar is. Als de Nederlandstalige vertaling van de Ubuntu Manual er is zullen de artikelen voor beginners allemaal verwijzen naar de nieuwe Nederlandstalige Ubuntu Manual. Wat er met de inhoud van de artikelen voor beginners zal gedaan worden en of deze nog moeten bijgehouden worden zal verder besproken worden op de volgende vergadering. Zie hier voor alle voorstellen hieromtrent en de status van het project.

  • Punt 6: Dit probleem komt doordat op deze pagina ( en op anderen ) het thema "hardcoded" is. Dit zal verholpen worden doordat binnekort het thema centraal geregeld zal worden door het gebruik van een "serverthema".

  • Punt 7: Alle pagina's moeten zo snel mogelijk worden omgezet naar de u-vorm. Aan pagina's die nog de je-vorm bevatten en die nog niet omgezet worden naar de u-vorm zal een header toegevoegd worden die erop wijst dat de pagina niet voldoet aan de documentatierichtlijnen. Zie hier voor meer informatie over het omzetten en de status van het project.

Log

De log staat hier.

Beginpagina documentatieteam

community/Documentatieteam/Agenda/2010-07-20 (laatst bewerkt op 2010-07-28 19:00:24 door joshuaschroijen)