• Vastliggende pagina
  • Info
  • Bijlages

WikiWijzigen.png

Wiki wijzigen

Op deze pagina vind je de informatie om aan de slag te kunnen gaan met de Creatief Wiki.

Weet je nog niet hoe je met de wiki moet werken? Kijk dan eerst hier. Omdat deze uitleg eigenlijk bedoelt is voor bijdragen voor de officiële documentatie is de informatie die erop staat niet helemaal van toepassing op deze community wiki. Maar er staat genoeg praktische informatie om aan de slag te kunnen.

Als je een niet triviale wijziging aan de wiki maakt, meld dat dan even in de forumdraad van de Creatief Wiki. Zo kunnen anderen zien wat er gewijzigd is, en als ze daar behoefte aan hebben hierop reageren. Zo zorgen we er samen voor dat de creatief wiki bruikbaar blijft. Je kan natuurlijk ook vóór het aanbrengen van wijzigingen even op het forum overleggen, dat kan een hoop werk schelen.

Voeg je een nieuwe hoofdpagina toe, maak dan met inkscape een titelplaatje zoals ook boven aan deze pagina staat. Hier is de template te vinden. De afbeelding kan je wijzigen door in Inkscape met de rechtermuisknop op het plaatje te klikken, en te kiezen voor "image properties" of "eigenschappen afbeelding". Daar kan je het pad aangeven naar het gewenste plaatje.

Plaatje toevoegen aan inzendingen pagina

Hier wordt kort uitgelegd hoe je een plaatje op de inzendingen pagina kan plaatsen. Je doet dit door de wiki pagina te bewerken (uitleg), en onderaan de code van de pagina de volgende tekst toe te voegen, waarbij je de naam van het bestand, en een beschrijving invoegt.

=== 3. Titel inzending ===
{{attachment:NaamBestandMetExtensie}}

hoge resolutie versie: [[attachment:NaamBestand-HR-MetExtensie|hoge resolutie versie]]

gemaakt door: Naam maker

gebruikte software: software

gebruikte bronbestanden: [[attachment:NaamBronBestandMetExtensie|bronbestand]] (zo mogelijk url naar waar het plaatje gedownload is, en licentievermelding)

Bijvoorbeeld:

=== 3. Banner ===
{{attachment:BannerThomas1.jpg}}

hoge resolutie versie: [[attachment:BannerThomas1-HR.jpg|hoge resolutie versie]]

gemaakt door: Thomas de Graaff

gebruikte software: [[http://www.blender.org|Blender]]

gebruikte bronbestanden: [[attachment:bron.jpg|bronbestand]] (GPL licentie, url: http://www.kde-look.org/content/show.php/TUX+mesh+blendermodel?content=57336)

Klik vervolgens op proeflezing, je ziet dan op de proeflezing een link in de vorm van een paperclip (plaatje), of als rode leters (bronbestand en hoge resolutie versie) als hieronder verschijnen:


3. Banner

hoge resolutie versie: hoge resolutie versie

gemaakt door: Thomas de Graaff

gebruikte software: Blender

gebruikte bronbestanden: bronbestand (GPL licentie, url: http://www.kde-look.org/content/show.php/TUX+mesh+blendermodel?content=57336)


Wanneer je op het plaatje van de paperklip in de proeflezing hierboven klikt (probeer maar) krijg je een pagina waar je vervolgens het bestand kan uploaden (niet echt gaan uploaden a.u.b.). Wanneer je op rode letters klikt voor bijvoorbeeld het bronbestand idem. Het is in firefox handig om op ctrl te drukken terwijl je de link klikt, dan opent de pagina waar je het plaatje kan uploaden in een nieuwe tab. Zo hoef je later niet terug te zoeken naar de pagina die je aan het bewerken bent.

Vervolgens na het uploaden van de bestanden kan je de pagina opnieuw laden door op de knop proeflezing te drukken, dan is het plaatje als het goed is te zien, en verwijzen de linken naar de correcte plaatjes:


3. Banner

BannerThomas2.jpg

Hoge Resolutie versie: hoge resolutie versie

gemaakt door: Thomas de Graaff

Gebruikte Software: Blender

Gebruikte Bronbestanden: bronbestand (GPL licentie, url: http://www.kde-look.org/content/show.php/TUX+mesh+blendermodel?content=57336)


Succes! En vergeet de pagina niet op te slaan als deze goed is bewerkt!

community/Creatief/WikiWijzigen (laatst bewerkt op 2011-07-09 13:02:31 door Ivan FLO)