[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Contents

newspaper-icon.jpg

Welkom bij de Ubuntu Wekelijkse Nieuwsbrief (afgekort UWN), Uitgave #115 voor de week van 26 Oktober t/m 1 November 2008. In deze uitgave behandelen we: uitgave van Ubuntu 8.10, belangrijke mogelijkheden van Ubuntu 8.10 Servereditie en meer!

Vertaling van UWN

https://wiki.ubuntu.com/UbuntuWeeklyNewsletter/Translations

In deze Uitgave

Algemeen nieuws uit de gemeenschap

Ubuntu 8.10 uitgegeven

Het Ubuntuteam is blij om de uitgave van Ubuntu 8.10 Desktop en Server aan te kondigen. Intrepid Ibex, ook wel Stoutmoedige Steenbok genoemd, zet de Ubuntutraditie voort; de laatste, grootste open sourcetechnologieën van hoge kwaliteit, vormgegeven in een gebruiksvriendelijke Linuxdistributie. Ubuntu 8.10 biedt 18 maanden ondersteuning voor desktops en servers. Gebruikers die een langere ondersteuningsperiode wensen, kunnen Ubuntu 8.04 LTS nog blijven gebruiken. Deze nieuwe Ubuntuversie is ook de basis voor de volgende subversies van Ubuntu:

Het is aanbevolen dat alle gebruikers de uitgave-opmerkingen lezen. Deze zijn te vinden op:

Op de volgende website zijn de nieuwe versies van Ubuntu, Desktopeditie en Servereditie, te downloaden (Engels):

https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-announce/2008-October/000116.html (Engels)

Ubuntu 8.10 Servereditie: belangrijke nieuwe mogelijkheden

Ubuntu 8.10 Servereditie wordt 18 maanden onderhouden en biedt belangrijke uitbreidingen en verbeteringen op het gebied van virtualisatie, Java-ontwikkeling en systeembeheer. Het project gaat verder met haar inzet voor de gebruikers, voor wie innovatie en prestaties van cruciaal belang zijn. De servereditie omarmt webapplicaties, virtualisatie, mailserverbenodigdheden, Java-ontwikkeling, en een aantal producten voor systeembeheerders en ontwikkelaars. Dankzij de uitgavecyclus van 6 maanden biedt Ubuntu Serverditie de nieuwste mogelijkheden, wat helpt om van Ubuntu de beste optie voor innovatieve organisaties te maken. Voor meer informatie, zie http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-8.10-server (Engels).

UDSJaunty

Aan het begin van elke uitgavecyclus komen alle Ubuntu-ontwikkelaars bij elkaar om samen de vormgeving en afstemming van Ubuntu te creëren. Deze zogenaamde Developer Summit is open voor publiek, maar is niet bedoeld als een conferentie, tentoonstelling of een ander publiek-geörienteerd evenement. Het is een mogelijkheid voor Ubuntu-ontwikkelaars, die normaal via internet communiceren, om in persoon samen te werken aan specifieke taken.

Kleine groepen van ontwikkelaars nemen deel aan korte workshops en discussies. Op deze manier kunnen specificaties van een project besproken en gedocumenteerd worden. Deze specificaties worden vervolgens gebruikt voor het plannen van de volgende uitgavedatum van Ubuntu, zoals beschreven in de Wiki-documenten MogelijkhedenSpecificaties[1] en TijdsgebaseerdeUitgaven[2]. Voor meer informatie over Ubuntu Developer Summit, zie https://wiki.ubuntu.com/UDSJaunty (Engels).

Ubuntustatistieken

Bugstatistieken

De Bug Squad heeft altijd plaats voor een nieuwe vrijwilliger. Interesse? Kijk dan op https://wiki.ubuntu.com/BugSquad (Engels)

Vertaalstatistieken Intrepid Ibex

Overige vertalingen zijn te vinden op https://translations.launchpad.net/ubuntu/intrepid/ (Engels)

5-a-day-bugstatistieken

Top 5 van inzenders over de laatste 7 dagen

Top 5 van teams over de laatste 7 dagen

5-a-Day statistieken verzorgd door Daniel Holbach. Zie http://daniel.holba.ch/5-a-day-stats/

LoCo News

Ubuntu-NL in beweging, Notulen 20081025

Naar aanleiding van meningverschillen binnen het team en het vertrek van enkele teamleden vond er afgelopen zaterdag (25 oktober) een waardevolle vergadering plaats. Bestaande problemen werden aangekaart en opgelost. Lees meer op: http://prikbord.ubuntu-nl.org/blog/2008/11/01/ubuntu-nl-in-beweging-notulen-20081025/

Ubuntero van de maand Oktober - Kiwinote

Ubuntero van de maand Oktober is Kiwinote. Hij werd gekozen door Dennis Kaarsemaker. De volgende Ubuntero wordt Herman Bos. Lees meer op: http://prikbord.ubuntu-nl.org/blog/2008/11/04/ubuntero-van-de-maand-oktober-kiwinote/

Ubuntu Gezien

Intrepid Ibex op Beliner Fenster - Mathias Hasselmann vertelt ons over de Berlijnse metrotreinen, die voorzien zijn van LCD-schermen die de laatste headlines, weer, etc. weergeven. Hij was erg verrast toen hij een vertrouwde wallpaper en een reclame voor Intrepid Ibex zag. http://taschenorakel.de/mathias/2008/10/31/intrepid-ibex-berliner-fenster/ Heb jij Ubuntu gezien waar je het niet verwacht had? Maak dan een foto en laat het Ubuntu Weekly News het weten door ons te mailen. Dit kan via de volgende link:

http://forum.ubuntu-nl.org/email/11006

Ubuntu in de blogs

Ander nieuws

Full Circle Magazine - Uitgave #18

Full Circle - Het magazine over Ubuntu, en van alles daaromheen, kondigt met trots uitgave #18 aan!

Deze maand:

Lees nu! (Engels) http://fullcirclemagazine.org/issue-18/

Komende meetings en evenementen

Woensdag, 5 November 2008

Ubuntu Open Week

QA Team Meeting

Edubuntu Meeting

Platform Team Meeting

Donderdag, 6 November 2008

Ubuntu Mobile Team Meeting

Desktop Team Meeting

Ubuntu Java Meeting

Ubuntu Open Week

Vrijdag, 7 November 2008

Ubuntu Open Week

Updates en beveiliging voor versies 6.06, 7.10, 8.04, en 8.10

Beveiligingsupdates

Ubuntu 6.06 LTS Updates

Ubuntu 7.10 Updates

Ubuntu 8.04 Updates

Ubuntu 8.10 Updates

Overig Ubuntunieuws

Zoals altijd zijn nieuws en aankondigingen vinden op:

en

Conclusie

Bedankt voor het lezen van deze eerste uitgave van UWN-NL!

Tot volgende week!

Credits

De Ubuntu Wekelijkse Nieuwsbrief wordt je aangeboden door:

Feedback

Dit document wordt verzorgd door het Ubuntu Wekelijkse Nieuwsbrief Team. Als je ideeën of suggesties hebt voor de Wekelijkse Nieuwsbrief, gebruik dan de Engelse mailing list op https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/Ubuntu-news-team en dien je suggestie in. Je kunt ideeën ook in het Nederlands indienen op http://wiki.ubuntu-nl.org/community/uwn/idee. Andere vragen of/en opmerkingen kunnen gemaild worden naar Tumie / Thomas Berends. Dit kan via http://forum.ubuntu-nl.org/email/11006.

Behalve waar anders vermeld, wordt dit document gepubliceerd onder de Creative Commons Attribution 3.0 License CCL.png Creative Commons License 3.0 BY SA

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:56