[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Hi, welkom op mijn homepage


Iets over mijzelf

Ik ben dus Tim de Bie, geboren in Groot-Brittanniƫ (1962), getrouwd, 3 kinderen.

Waarom Ubuntu

Voordat ik kennis maakte met Ubuntu, was ik fervent downloader van Usenet. Ik vond het de gewoonste zaak van de wereld om, als ik een programma nodig had die te downloaden. Totdat ik op gegeven moment opensource software tegenkwam. Het idee erachter sprak mij uiteraard zeer aan. Als je een programma had geschreven, deel het met anderen, zodat zij het ook kunnen gebruiken en zelfs kunnen verbeteren of aanpassen. Ik zag ook dat er hele besturingssystemen werden aangeboden die je zonder het betalen van licentierechten vrij kon gebruiken. Dit alles was geheel in overeenstemming met mijn gedachte van destijds dat ik het kolder vond om voor iets te betalen wat een ander weliswaar ontwikkeld had, maar wat een ieder in principe zou kunnen mits je over de kennis en middelen beschikt.

Het andere aspect van de open source gedachtengoed is dat je dan eigenlijk ook zelf iets terug moet geven aan de gemeenschap (geven en nemen). Ik begon gezien mijn Britse achtergrond met het vrij vertalen van programma's en sinds een tijd ben ik ook lid van het vertaalteam van Ubuntu NL.

Het overhalen van mensen om over te schakelen op open source software stuit nog altijd op weerstand. Mensen zijn 'gewend' aan wat ze hebben en hebben geen zin om zich in iets nieuws te storten of, men is de mening toegedaan dat iets wat gratis is nooit zo goed kan zijn als hun "betaalde" software of, men vindt mij maar een alternatief en dwars figuur omdat ik niet doe wat de rest van de wereld doet. Desondanks wordt ik nog altijd gevraagd voor het oplossen van een probleem met Windows PC's al zal dat over enkele jaren tot het verleden behoren omdat IK ditmaal geen zin heb om me in iets nieuws te storten en zodoende ben ik gestopt bij XP, dus alles wat erna komt (op dit moment Vista en Win7) daar heb ik weer geen verstand van. Ik wil dan met alle liefde een Ubuntu-versie ernaast installeren zodat ze toch nog wat kunnen met hun PC, maar ik los het probleem niet langer op. (hmmz..eigenlijk ben ik wel dwars, ja)

Nou ja, ik hoop dat ik een beetje een beeld heb kunnen scheppen omtrent mijn persoon. Tot ziens op het internet!

Tim

--Deze pagina heb ik aangemaakt naar aanleiding van de Wiki-cursus van Rachid van alweer enige tijd geleden


2022-09-08 16:56