[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

<< mwanzo -> Vergaderingen

Vergadering Ubuntu-nl-mwanzo

Publieke aankondiging geef hier aan of je aanwezig bent

Locatie : Op IRC, irc.freenode.net, #Ubuntu-nl-mwanzo.

Datum : 31-05-11: 19.30-20.15

Agenda

#

Onderwerp

Door

1

Hoe leden op onze aanwezigheid op IRC te attenderen. Welke stappen zijn ondernomen.

leoquant

2

Internationale orientatie/deelname/samenwerking. Uitwerken ideeen, teams samenstellen. Gotiniens.

leoquant

3

Mogelijk toevoegen leden aan het ubuntu-nl-mwanzo-team, en stemming over de kandidaten.

leoquant

4

Bijpraten JFL project

commandoline

5

Workshop Python volgende seizoen

leoquant

6

Evaluatie Mwanzo. We zijn nu een half jaar bezig. Er zijn wat dingen (zoals Workshops) die mooi zijn opgestart en dat gaat zn gangetje wel. Hoe kijken we verder terug op het originele initiatief. Zijn er dingen die anders kunnen? Waar kunnen we dit initiatief bijschaven om het nog duidelijker of beter te maken.

Rachid

7

Bevorderen doorstroming mwanzo leden naar Ubuntu-nl teams, zoals documentatie en artwork team

leoquant

8

Samenwerking Mwanzo en Vertaalteam

Hannie

Kandidaten voor mwanzo-team

Naam

IRC nick

Stefan de Vries

StefandeVries

Opmerkingen op de vergaderpunten vooraf

#

Schrijver

Opmerking(en)

4

commandoline

Er zijn momenteel twee vergaderingen geweest om de doelen van JFL te formuleren en te brainstormen. Sinds 18 mei zijn we daarnaast begonnen met de blueprints bespreken via de mailing list. Dat is het begin van de verschillende functies gedetailleerd uitwerken. Daarnaast is Ronnie bezig geweest met een webchat applicatie die kan dienen als basis, de code daarvan is hier te vinden.

5

commandoline

Ik kan zelf als vervolg een inleidende workshop PyQt4/PySide geven als vervolg (daarmee is het mogelijk grafische applicaties te maken). Verder lijkt het me goed als de huidige cursus wordt verwerkt tot documentatiemateriaal zodat het mogelijk is om dezelfde cursus relatief simpel nog eens te geven of te volgen terwijl die niet op IRC wordt gegeven door mensen. (Maar daar wordt al aan gewerkt :).)

6

commandoline

Ten eerste heb ik nooit echt de scheiding tussen ubuntu-nl-mwanzo-team en ubuntu-nl-mwanzo begrepen. Ik denk dat die in de praktijk niet echt nodig is, op het moment dat iemand de kennis heeft om iemand te begeleiden/een workshop te geven dan moet dat gewoon kunnen, ondanks of die persoon lid is van -team vind ik. En dat is ook precies hoe het tot nu toe is gegaan :). Volgens mij is het nu zelfs verwarrend voor nieuwkomers, omdat het zeker op de initiatiefpagina een hoop ruimte inneemt en je er in de praktijk weinig van terugziet. Ten tweede wordt momenteel het Just For Learning project vanuit Mwanzo geregeld, en hoewel ik dat niet slecht vind denk ik wel dat de focus van Mwanzo niet moet liggen op projecten organiseren, maar eerder op het begeleiden van mensen die een project willen beginnen of willen meewerken aan een project. Oh, ten derde: Wat mij betreft kan 'een project' hier niet alleen Ubuntu zijn maar ook andere OSS projecten, en dat is strikt gezien ook al een afwijking van de huidige doelstelling geloof ik.

6

leoquant

Reactie: Dit is de zetel van het ubuntu-nl-mwanzo-team. Lidmaatschap van dit team kan verkregen worden vanuit ubuntu-nl-mwanzo. Dit team geeft leiding aan het mwanzo project. Vanuit hier worden de beginnende Ubuntero's verder begeleid richting:- Operator IRC kanalen,- Forum moderator, lid forumteam,- Vertaler,- Documentatie medewerker,- Packager,- Ubuntumember worden. Verder geeft dit team leiding, begeleiding en zorg aan het ubuntu-nl-wanzo launchpad team en IRC team. Dit team coordineert mentorschap.

6

leoquant

Er is wat mij betreft behoefte aan een organogram, waarin via een duidelijk schema in 1 oogopslag de structuur van het team en het project duidelijk wordt. De lap tekst is te groot, en wordt imo slecht gelezen. De tekst blijft, maar een aanvullend schema zou erg welkom zijn.

6

leoquant

Mentorschap als belangrijke poot van het project komt nog niet uit de verf. Dit onderdeel behoeft versterking. Mind dat we feitelijk nog opstarten, ik vermoed dat dit volgende jaar beter zal lopen, wanneer ik mwanzo plenair zal bespreken binnen de raad en de leiding van Ubuntu-nl.

6

leoquant

Internationale samenwerking en afstemming om Engelstalige workshops live te vertalen voor Nederlandstalige leden is niet van de grond gekomen, er is geen wikipage gemaakt waarin mwanzo zich kan organiseren en leden zich kunnen inschrijven voor de workshops. Er is enkel een vluchtig contact geweest met cjohnson. Voorstel: we stellen een werkgroep samen die dit nu echt vormgeeft.

Inschrijven/afwezig voor de vergadering

Naam

Aanwezig

leoquant

aanwezig en voorzitter

commandoline

niet aanwezig of even kort aan het begin

MrChrisDruif

aanwezig (maar kort)

Rachid

aanwezig

= Log =

log vergadering


2022-09-08 16:56