[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

In Aanbouw: Dit artikel is nog in aanbouw. Meer info...

Niet getest voor nieuwste versie: Dit artikel is niet getest voor de nieuwste versie.
Voeg de verschillen in de nieuwe versie toe aan het artikel. Meer info...

iPod Touch of iPhone synchroniseren met Ubuntu

ifuse is nu opgenomen in de programma-bibliotheken van Ubuntu 14.04 & 16.04. Deze pagina is verouderd.

In Windows en Mac OS X kunt u uw iPod Touch of iPhone makkelijk synchroniseren met de mediabestanden op uw computer met behulp van het programma iTunes. Sinds kort kunt u dit ook in Ubuntu, dankzij de iFuse bibliotheek. Dankzij deze bibliohteek kunt u uw iPod Touch of iPhone op dezelfde manier benaderen als een USB-stick of een externe harde schijf, en kunt u ook de muziekbibliotheek van uw iPod Touch of iPhone synchroniseren met Rhytmhbox.

De instructies op deze pagina zijn enkel geschikt voor Ubuntu 9.10 Karmic Koala. En daarbij een iPod Touch of iPhone met firmware 3.0 of hoger!

ifuse is nu opgenomen in de programma-bibliotheek van Ubuntu 16.04. Deze pagina is verouderd

De iFuse bibliotheek en hieraan gerelateerde pakketten zijn nog steeds in ontwikkeling, en kunnen dus instabiel zijn!

De handelingen in dit artikel worden uitgevoerd in het terminalvenster ( dit kunt u openen door naar Toepassingen > Hulpmiddelen > Terminalvensterte gaan ) tenzij het anders wordt aangegeven.

Voorbereiding indien u al eerder iFuse installeerde

U kunt deze sectie overslaan als u niet eerder iFuse hebt geïnstalleerd op uw computer. Maar als u wel reeds iFuse hebt geïnstalleerd op uw computer, zijn de volgende stappen noodzakelijk om deze handleiding te volgen:

Eerst en vooral moeten we de iFuse bibliotheek en aan deze verwante bestanden verwijderen:

sudo apt-get remove gvfs-backends ifuse limobiledevice-dev libplist0 libplist-dev libiphone0 libiphone0-dev limobiledevice0 libgpod4 libusbmux0 libusbmux-dev gtkpod gtkpod-common

U moet ook de jonabeck softwarebron verwijderen. Bewerk hiervoor het bestand /etc/apt/sources.list als root:

gksudo gedit /etc/apt/sources.list

Verwijder de regel voor de jonabeck softwarebron uit het bestand en sla het op. Nu dient u enkel nog uw systeem te updaten:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

iFuse installeren

Eerst moet u de PPA van het iFuse project toevoegen:

sudo add-apt-repository ppa:pmcenery/ppa

Update hierna uw systeem:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Herstart indien nodig uw computer.

Nu moeten we de iFuse bibliotheek en de met deze verwante pakketten installeren:

sudo apt-get install gvfs gvfs-backends gvfs-bin gvfs-fuse libgvfscommon0 ifuse libgpod-dev libgpod-common libimobiledevice-utils libimobiledevice0 libimobiledevice-dev libplist++1 libplist-utils python-plist libusb-1.0-0 libusb-1.0-0-dev libusbmuxd1 usbmuxd

Ga naar Systeem → Beheer → Gebruikers en groepen als de installatie van deze pakketten klaar is. Klik op het sleuteltje onderaan in het venster dat nu verschijnt zodat u dit venster kunt gebruiken om instellingen te veranderen.

<Schermafbeelding>

Klik op de knop Beheer groepen. Scroll naar beneden tot u het item fuse tegenkomt. Selecteer deze en klik vervolgens op de knop Eigenschappen.

Vink het vakje naast uw gebruikersnaam aan en klik op OK.

<Schermafbeelding>

Sluit nu alle programma's af en herstart uw computer. Nu kunt u uw iPod Touch of iPhone aansluiten op uw computer en als het goed is deze zien in Nautilus ( de bestandsbladeraar van Ubuntu ) en Rhythmbox.

Veel voorkomende problemen

Een grote bron van problememn is het te snel afkoppelen van de iPod Touch of iPhone. Wacht na het synchroniseren minstens vijf minuten voor u de iPod Touch of iPhone afkoppelt.

De iPod Touch of iPhone kan alleen muziek in MP3 of een ander iPod compatibel formaat afspelen. Dus als u uw muziek niet op uw iPod Touch of iPhone ziet, is het eerste wat u moet doen er zeker van zijn dat de muziek in MP3 of een ander iPod compatibel formaat is opgeslagen.


2022-09-08 16:56