[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Schijfkopiebestand bijwerken met zsync

Geschikt voor: Ubuntu, GNOME Kubuntu, KDE
Versie: 13.04

Zsync is een prachtig stukje software dat alleen de delen van een bestand download die zijn veranderd en zo voorkomt dat iedere keer een volledige nieuwe kopie moet worden gedownload.

Door de manier waarop de Ubuntu cd's zijn geconstrueerd is dat het vrij gemakkelijk een gedownload installatie-schijfkopiebestand (.ISO) met behulp van zsync up-to-date te houden. Aangezien de dagelijkse cd's in het algemeen heel weinig veranderen, kan deze vrij snel worden bijgewerkt.

Met zsync is het ook mogelijk om de werkomgeving van het schijfkopiebestand te wijzigen. Hebt u bijvoorbeeld een schijfkopiebestand van Ubuntu die u wilt wijzigen in een Kubuntu schijfkopiebestand, gebruik dan gewoon een zsync opdracht voor Kubuntu en alleen de onderdelen die verschillen tussen de twee schijfkopiebestanden worden gedownload.

Installeren zsync

Installeer het zsync pakket.

Het verkrijgen van een schijfkopiebestand

Alle Ubuntu schijfkopiebestanden zijn opgeslagen op http://cdimage.ubuntu.com.

Het bijwerken van een schijfkopiebestand

Alle .zsync bestanden van Ubuntu hebben een vergelijkbare URL. Bijvoorbeeld:

zsync http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso.zsync

synchroniseert de dagelijkse Raring Ringtail desktop-schijfkopiebestand (voor i386) met de op uw harde schijf aanwezige desktop-schijfkopiebestand (.iso).

Opmerking 1: Als u een andere werkomgeving gebruikt neem dan de naam hiervan op in de zsync opdracht na cdimage/, bijvoorbeeld:

zsync http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso.zsync

Opmerking 2: Als u een andere architectuur gebruikt vergeet deze dan niet te wijzigen in de zsync opdracht, bijvoorbeeld voor de 64 bit versie:

zsync http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-amd64.iso.zsync


CategoryOverig


2022-09-08 16:56