[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Localised iso-images

Voor de volgende LTS release van ubuntu (14.04, Trusty Tahr) ben ik van plan weer Nederlandstalige images te maken om op de website aan te bieden.

Meer informatie vind je op pagina's van de internationale wiki: LocalizedImagesRollout en LocalizedCDImageTools.

Wat is aangepast

Zelf meehelpen?

Er is een speciaal team op launchpad voor mensen die mee willen helpen met het testen of verspreiden van de Nederlandstalige images.

Images downloaden?

De laatste beschikbare images zijn altijd bij het team op launchpad te vinden. Let op, als er ALPHA bij staat is een image alleen om te testen, en niet voor serieus gebruik.

Vragen?

Vragen zijn natuurlijk altijd welkom, je kan een mailtje naar redmar AT ubuntu-nl PUNT org sturen.

Images testen

Voordat we de images aan gebruikers kunnen aanbieden moeten deze natuurlijk getest worden. Er zijn talloze combinaties van images, programma's om de images op usb/dvd te zetten, en computers, en dat kunnen we nooit allemaal testen.

Moderne computers gebruiken UEFI ipv BIOS, maar ik heb zelf geen hardware met UEFI. Ik kan dus niet testen of de images op UEFI hardware werken, dus als iemand daarmee kan helpen graag! Vul aub ook in met welk programma (onder linux of windows) je de images naar usb/dvd hebt geschreven, in het verleden waren er wat problemen met unetbootin. Je kan alles wat tijdens het testen opvalt opschrijven, maar let vooral op of alle aanpassingen die op deze pagina genoemd worden aanwezig zijn/werken. Alvast bedankt voor de moeite!

Release

Architectuur

BIOS/UEFI

Taal live systeem/taal na installatie

usb/cd/dvd

Programma

Problemen

Tester

Voorbeeld

32 bit

BIOS

Nederlands/niet getest

usb

Unetbootin op windows

Rhythmbox radiozender Radio2 deed het niet

Redmar

Trusty alpha

32 bit

BIOS

Trusty alpha

32 bit

UEFI

Trusty alpha

64 bit

BIOS

Nederlands/niet getest

dvd

Ubiquity

Installer kiest automatisch QWERTY (niet erg geschikt voor Vlaamse gebruikers), maar detecteert wel Brussels als time zone.

Geoffrey De Belie

Trusty alpha

64 bit

BIOS

Trusty alpha

64 bit

UEFI


2022-09-08 16:56