[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Ubuntu downloaden

Klik hier om direct naar de download pagina te gaan

Elke zes maanden komt er een nieuwe uitgave van Ubuntu.

De LTS afkorting betekent "Long-Term Support", Lange Termijn Ondersteuning, en geeft aan dat de versie 5 jaar zal worden ondersteund. Normale uitgaven worden 18 maanden ondersteund. De LTS uitgave is op zichzelf niet beter, het wezenlijke verschil is de langere ondersteuning.

De Nederlandse versie van Ubuntu staat op elke CD. Het kan echter wel zijn dat er bij de installatie extra Nederlandse pakketten worden gedownload.

Soorten CD's

Er zijn drie verschillende soorten CD's: de Desktop-CD, de Server-CD en de Alternatieve-installatie-CD (Alternate CD).

Desktop-CD

De Desktop-CD is de CD die de meeste mensen zullen willen gebruiken. Deze CD laat u Ubuntu uitproberen zonder de huidige configuratie van de computer te beĆÆnvloeden. Als Ubuntu u wel bevalt, kunt u vanaf deze CD Ubuntu ook direct installeren.

Server-CD

Vanaf deze CD kunt u de Ubuntu-Server versie permanent installeren. Deze versie is niet geschikt voor de doorsnee gebruiker, maar is handig als u bijvoorbeeld een webserver wilt draaien.

Alternate CD

De alternatieve CD is eigenlijk bedoeld voor gevorderde gebruikers, maar met onze installatiehandleiding ook goed te gebruiken door beginners. Ook kunt u deze CD gebruiken:

Wubi voor Windows

Als u werkt met Microsoft Windows en Ubuntu wil installeren met Windows kan dat met een op Microsoft Windows gebaseerd installatieprogramma, Wubi. Om Ubuntu met Wubi te installeren is geen CD nodig.

Een CD downloaden

Nadat u een versie hebt gekozen, kunt u een schijfkopiebestand (.iso) gaan downloaden. Van het schijfkopiebestand kan daarna een kopie CD worden gebrand.

  1. Ga naar de Nederlandse download pagina (of de internationale pagina).

  2. Maak, indien van toepassing, een afwijkende keuze.
  3. * Als u een 64-bits systeem (AMD64-of Intel Core 2 Duo of Quad CPU) heeft kan u de 64bit versie (amd64) kiezen voor betere prestaties.
  4. Klik op "Waar downloaden" en maak een keuze.
  5. Klik op "Start Download"
  6. Kies voor "Bestand opslaan"
  7. Brand de CD-image op een CD. U kunt deze pagina bekijken als u wil weten hoe dit kan.

De CD's van Kubuntu en Xubuntu zijn respectievelijk hier en hier te verkrijgen.

Vervolg met het artikel ""Ubuntu Branden" om het schijfkopiebestand op een CD of DVD te branden.

Bestel een CD

Meer informatie


CategoryInstallatie


2022-09-08 16:56