[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Uitbreiding nodig: Dit artikel is onvolledig en moet worden uitgebreid. Meer info...

Niet getest voor nieuwste versie: Dit artikel is niet getest voor de nieuwste versie.
Voeg de verschillen in de nieuwe versie toe aan het artikel. Meer info...

UNetbootin is een programma voor zowel Linux als Windows, waarmee u een opstartbare Ubuntu Live USB-stick wordt gemaakt. Zo'n USB-stick kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u Ubuntu wilt installeren op een computer zonder cd-romspeler of als u een beschrijfbare cd wilt uitsparen.

UNetbootin

UNetbootin installeren onder Ubuntu

Er zijn meerdere manieren om UNetbootin onder Ubuntu te installeren:

UNetbootin installeren onder Windows

De Windows-versie van UNetbootin kunt u downloaden op http://unetbootin.sf.net. U voert het programma uit door op het gedownloade bestand te dubbelklikken.

Werken met UNetbootin

Steek een USB-stick in uw computer en start UNetbootin. Het volgende scherm verschijnt:

unetbootin-distribution.png

Links bovenin het venster kiest u in het uitrolmenu voor Ubuntu, Kubuntu of Xubuntu. In het uitrolmenu ernaast kiest u voor 9.04_Live (de laatste versie van Ubuntu) of 8.04_Live (de laatste Long Term Support-versie).

De versie van UNetbootin in de pakketbronnen van 9.04 is wat ouder. Daarom zit er nog niet de mogelijkheid in om versie 9.04_Live op een USB-stick te zetten. Een oplossing hiervoor is om zelf het iso-bestand van Ubuntu/Xubuntu/Kubuntu 9.04 te downloaden. Kies daarna in UNetbootin de tweede optie, Diskimage, en selecteer het gedownloade iso-bestand.

unetbootin-diskimage.png

Kies daarna onderin het venster de schijfaanduiding van de USB-stick en klik op de knop OK. Ubuntu wordt nu gedownload en op de USB-stick gezet. Als het programma aangeeft klaar te zijn, kunt u de computer opnieuw opstarten met de USB-stick erin, of de USB-stick in een andere computer plaatsen. Het BIOS van de computer moet dan wel ingesteld zijn op het opstarten van USB-stick.


CategoryInstallatie

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:56