[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

In Aanbouw: Dit artikel is nog in aanbouw. Meer info...

Tips en Trucs voor Xubuntu

Deze pagina is nog in ontwikkeling. Meehelpen mag natuurlijk altijd! Graag zelfs. Alvast bedankt!

Opmerking: Het artikel zal, bij het verschijnen van Xubuntu 9.04, een grondige opfisbeurt krijgen, zodat het dan weer bijtijds is en wat meer tips bevat. Dan zal er ook een topic op het forum verschijnen.

Automatisch aanmelden

Als u de enige gebruiker bent van de computer, dan is het soms handig om u automatisch te laten aanmelden.

Dat doet u zo: Druk op Toepassingen > Instellingen > Aanmeldvenster. Voer je wachtwoord in en druk op Enter.

Klik op het tabblad "Beveilinging". Vink aan: "Automatische aanmelding gebruiken", en typ uw gebruikersnaam in het veld eronder. Klik op "Sluiten".

Starters toevoegen

Als u een programma vaak gebruikt, is het handig om een starter (snelkoppeling) voor dat programma te maken op het paneel. Dat doet u zo:

Rechtsklik op een leeg gedeelte in het paneel en klik op "Nieuw item toevoegen". Sleep nu het item "Snelkoppeling" naar een leeg gedeelte van het paneel, bijvoorbeeld rechts naast de knop Toepassingen. Sluit het venster.

Rechtsklik nu op de zojuist aangemaakte starter, en kies "Eigenschappen". Voer bij "Naam", achter het tandwieltje en bij "Commando" de naam van het programma in. U kunt ook een pictogram kiezen uit de lijst, door op het tandwieltje te klikken. Druk nu op "Sluiten".

Xubuntu-starter.png

Update je systeem

Het is belangrijk je systeem regelmatig te updaten. Normaal gesproken gebeurt dit automatisch. Dit kunt u ook handmatig doen.

Als u een wat oudere computer hebt, kan is het aanbevolen alle programma's af te sluiten. Druk dan op Toepassingen > Systeem > Update-manager.

Druk op de knop "Controleren". Geef uw wachtwoord in en druk op Enter. Als er updates zijn, worden die weergegeven in het venster. Kies "Updates installeren". De updates worden nu gedownload en geïnstalleerd.


CategoryTipsEnTrucs

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:56