[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

In Aanbouw: Dit artikel is nog in aanbouw. Meer info...

Uitbreiding nodig: Dit artikel is onvolledig en moet worden uitgebreid. Meer info...

Media synchroniseren met uw G1

Geschikt voor:

Ubuntu, GNOME Xubuntu, Xfce

Versie:

Alle ondersteunde versies

Introductie

Deze pagina bevat instructies om het meeste uit uw Ubuntu Linux in combinatie met de T-Mobile G1 met Google Android mobiel te halen.

Standaard worden uw contacten en kalenders geynchroniseerd met Google-programma's, zoals Gmail en Google Calendar. Als u GMail gebruikt voor uw alledaagse mail, dan hoeft u in principe niet te synchroniseren met uw PC.

Muziek synchroniseren

U kunt muziek synchroniseren met uw G1, door middel van de meegeleverde USB-kabel. Als u uw G1 verbind met uw computer, zal uw mobiel een notificatie laten zien. Als u kiest voor verbinden met uw PC, dan zal een USB Connected-melding verschijnen in het Notificatie-gebied op uw G1. Klap het gebied uit door uw vinger er op te plaatsen en naar beneden te bewegen. Druk op de USB Connected-melding. U heeft nu de mogelijkheid om uw mobiel aan te koppelen. Druk op de Mount-knop. Ubuntu zal hem herkennen als een muziekapparaat en zal een popup-melding weergeven.

Hier kunt u kiezen om Rhytmbox altijd te gebruiken wanneer u uw mobiel verbind.

Als u Rhythmbox gebruikt, dan kunt u synchroniseren door middel van de volgende stappen:

Tip: In uw G1-handleiding staat dat u voor uw muziekverzameling een map genaamd Muziek moet creëren op de SD-kaart van uw G1. Maar Rhythmbox herkent alleen maar bestanden als de map Music heet. Dus zult u de map moeten hernoemen, zodat Rhythmbox muziek herkent die u er al eerder op heeft gezet.

Video's synchroniseren

Natuurlijk ondersteunt uw G1 het afspelen van YouTube-video's met behulp van de ingebouwde videospeler. Maar als u wilt dat uw G1 privé-video's afspeelt, zoals familiefilmpjes, die u niet op YouTube wilt zetten, kunt u video's ernaartoe kopiëren.

Het encoderen van video voor de T-Mobile G1

De T-Mobile G1 kan mpeg4, h263 en h264 codecs decoderen en kan mp4 en 3gp videoformaten afspelen. Aangezien deze formaten relatief ongewoon zijn, zijn hier instructies om uw video's te converteren naar het juiste formaat.

Voordat u begint

U heeft hiervoor de juiste versie van ffmpeg nodig.

Voor de meeste versies van Ubuntu, bevat Medibuntu de "geunlockte" ffmpeg. Zet Medibuntu aan via de instructies hier (-juiste link moet nog worden toegevoegd-).

Converteren met WinFF

WinFF binnenhalen

Voeg de volgende bron toe aan uw softwarebronnen:

Haal de volgende sleutel binnen: http://winff.org/ubuntu/AAFE086A.gpg (rechtermuisknop>>>Save target as... of Sla op als o.i.d.) en importeer deze op het tabblad Authenticatie (Authentication) van Softwarebronnen (Software Sources).

Herlaad daarna de pakketbronnen (pakketlijsten). Open Synaptic (Kubuntu: Adept of KPackageKit) en installeer via daar het pakket winff Als u een update-melding krijgt van ffmpeg, installeer dan deze update. Als u deze melding niet krijgt, installeer dan vanuit Synaptic/Adept/KPackageKit het pakket ffmpeg

Converteren naar G1-specifieke formaten met WinFF

Bronnen:


CategoryHardware CategoryMultimedia


2022-09-08 16:56