[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Deze pagina is voortdurend in ontwikkeling!

Dit betekend dat informatie niet altijd accuraat of volledig is.

De inhoud van deze pagina is afhankelijk van wat Ubuntu studenten en gebruikers melden.

Studeren met Ubuntu

Terug naar de hoofdpagina van Studeren met Ubuntu.

Hoe zou het met onze kennis zijn gesteld zonder openheid in de wetenschap? Open-source en open standaarden sluiten naadloos aan bij een wetenschappelijke cultuur. Ubuntu is een vrij en open gereedschap waarmee op efficiënte wijze kennis kan worden ontsloten en ontwikkeld. Helaas is de ondersteuning van open-source en open-standaarden op onderwijsinstellingen vaak onvoldoende. Deze wiki is een plek waar Ubuntu gebruikers die studeren hun tips en oplossingen voor problemen waar ze bij het gebruik van Ubuntu tegen aan lopen met elkaar kunnen delen.

Communicatie over dit onderwerp of deze wiki kan op het forum.

Linux Studenten Gebruikersgroepen

Utrecht

Hulk

De Hulk (Hogeschool Utrecht Linux Kennisgroep) is opgericht ter bevordering van het gebruik van Linux en Open Source Software op de FNT-ICT opleidingen van de HU. Dit doel is vrij breed opgesteld en bied daardoor ruimte aan een grote variëteit aan projecten. Wij verzorgen onder andere de lessen UNIX voor systeembeheer, geven linux ondersteuning en we zijn bezig met een aantal Linux projecten zoals HUbuntu en herinrichting van de snuffelserver. Daarnaast bieden we mogelijkheden om op vrijwilligersbasis ervaring op te doen met serverbeheer, zijn er leuke projecten en organiseren we gezamelijke uitstapjes naar conferenties (zoals bijv. de NLUUG). Zowel beginnende Linux geïnteresseerden als ervaren gebruikers zijn welkom.

UUlug

De UULug is de Linux user group op de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht. Wij ondersteunen en promoten Open Source software en Operating Systems op voornamelijk de Universiteit en de Hogeschool maar ook daarbuiten zijn we soms actief. We geven support, lenen software uit en doen we ook nog andere nuttige en interessante dingen.

Amsterdam

UvA Linux User Group

The uvaLUG is a group which trys to:

Wageningen

WURLUG

OVerige Linux Studenten Gebruikersgroepen

Laat het hier even weten, dan voegen we de groep toe.


2022-09-08 16:56