[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Deze pagina staat in de ontwerpdocumentatie. De inhoud is waarschijnlijk nog niet klaar om in de officiële documentatie geïntegreerd te worden en kan fouten bevatten. Indien u fouten opmerkt mag u ze zeker verbeteren, rekening houdende met onze richtlijnen.

Deze pagina is een voorstel voor wijziging van de huidige pagina uit de officiële documentatie.

Discussieer over dit artikel in het forum.

Geef je artikel een pakkende titel

Geschikt voor: Ubuntu, GNOME Kubuntu, KDE
Versie: 8.04 LTS, 8.10

Schrijf hier een korte inleiding waarin je vertelt waar het artikel over gaat. Geef indicaties waarom mensen het artikel zouden lezen en de stappen uitproberen, wat het doel en het eindresultaat is. Geef ook aan of enige voorkennis vereist is, liefst met links naar andere artikelen. Waarschuw voor mogelijk onvoorziene consequenties.

Hier begint het eigenlijke artikel. Vertel in duidelijke stappen wat men dient uit te voeren, maar leg ook uit wat er daadwerkelijk gebeurt. Het volstaat niet om te stellen dat een bepaald programma moet geïnstalleerd worden; zeg ook waarom dat noodzakelijk is, wat het precies doet en wat zijn functie is in deze context.

Je kunt ondertitels gebruiken, maar overdrijf niet

Lange titels maken je inhoudsopgave erg breed.

Houd titels dus kort en krachtig, dit zijn geen goede voorbeelden

Leg links met andere artikelen: verwijs bijvoorbeeld naar de pagina over hoe men software kan installeren. Zo wordt dubbele informatie vermeden en vindt de lezer toch meer informatie als hij/zij die nodig heeft. Bijvoorbeeld:

Installeer het programma qalculate waarmee u geavanceerde berekeningen kunt maken. Om bijvoorbeeld de oppervlakte van een trapezium te berekenen typt u eenvoudigweg trapezium in de calculator, waarna het programma op basis van twee afstanden en een hoogte de oppervlakte berekent.

Om een afbeelding in te voegen moet je die eerst uploaden als bijlage, klik daarvoor bovenaan op de gelijknamige link. Vervolgens kan je ze in je artikel opnemen met bovenstaande code die je steeds op een eigen regel zet. Voeg in de code een korte beschrijving in van de afbeelding.

Verwijs tenslotte in de tekst naar de referentielijst onderaan. Als je informatie van een externe website overgenomen of vertaald hebt geef dat dan ook aan bij het betreffende stuk. Doe dat met dit stukje code: (ref) In vele gevallen is verwijzen noodzakelijk m.b.t. auteursrecht en het laat anderen toe om eventuele foutjes gemakkelijker te controleren. (Wikipedia, (ref))

Referenties

Deze handleiding is grotendeels overgenomen van de volgende bronnen, ze kunnen ook interessante informatie bevatten als u meer te weten wil komen over deze materie.


CategoryFaq CategoryInstallatie CategoryDirectDoen CategoryWerkenMetUbuntu CategoryHardware CategoryMultimedia CategoryNetwerkenEnServers CategoryVeiligheid CategoryOverig CategoryTipsEnTrucs


2022-09-08 16:56