[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

HCC Linux Themadag Ede 31-10-2009

organisatie: HCC Linux Platform

8.jpg

Geslaagd!

Op 31 oktober werd de eerste Linux themadag gehouden in de Reehorst te Ede. Vanaf de oprichting van het HCC!Linux platform, eerder dit jaar, is naar deze themadag toegewerkt. Door intensief overleg tussen enkele enthousiastelingen, HCC!Kantoor en Ubuntu-NL is deze dag geworden wat we ervan hoopten, een groot succes! Er waren ruim 200 vóórinschrijvingen en er zijn inderdaad zo'n 200 bezoekers geweest.

Het aanbod aan lezingen en aktiviteiten mocht er dan ook zijn. De hele dag door lezingen in drie paralelle sessies, een workshop Ubuntu installeren, aanwezigheid van een Ubuntu Multiseat systeem voor 12 gebruikers tegelijk en diverse exposanten. Een team van ervaren Ubuntu gebruikers was aanwezig om minder ervaren mensen op de laatste release van Ubuntu (9.10, Karmic Koala) over te zetten, ook daar was het de hele dag een drukte van belang. Voor wie meer uit applicaties als Gimp wilde halen, was er de mogelijkheid om met zeer ervaren gebruikers van gedachten te wisselen.

Ook waren er excursies naar het datacenter van BIT waar o.a. Hobbynet en CAcert ondergebracht zijn. Tijdens de rondleiding werd duidelijk uitgelegd wat er zoal nog meer komt kijken bij het runnen van een datacenter. Want met alleen wat serverracks ben je er nog niet; er komt een heleboel kennis over lucht, vochtigheid, en stroomvoorziening bij. Degenen die met de excursies mee zijn gegaan weten nu dat een en ander bij BIT wel goed zit.

Aan het eind van de dag lag voor iedereen een HCC tas klaar met het laatste exemplaar van Linux Magazine en een Live-CD met Karmic Koala. Al met al een dag om met een goed gevoel op terug te kijken!

Foto's

Zie voor alle foto's de mediatheek van het HCC Linux Platform.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55