[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Promotie van Ubuntu door gebruik te maken van Bibliotheken

Voorstelling

De rede van deze wiki pagina is een aanvulling/uitbreiding van de bestaande wiki pagina http://wiki.ubuntu-nl.org/community/PromotieWiki/GeefHetDoorCD.

Het doel en de spelregels blijven hetzelfde. Mensen bereiken met niet té veel cd's.

Waarom een bibliotheek? De oorspronkelijke wiki stelt openbare plaatsen voor. Probleem is dat we op korte termijn méér mensen kunnen bereiken, maar het probleem is dat de cd's snel "zoek" zullen raken. Bij een bibliotheek kunnen we het uitleensysteem koppelen aan de cd's. Zo zullen er véél meer cd's terugkeren, wat uiteindelijk ook de bedoeling is. Een bibliotheek is een vrije tijd's omgeving waar mensen hun tijd komen doorbrengen. Ze staan voor veel meer dingen open en hebben ook meestal voldoende tijd om bij zulke dingen stil te staan. Sommige komen zelfs "ronddwalen" opzoek naar een nieuwe hobby. Andere zijn juist weer geïnteresseerd in IT, computers,... dit zijn de mensen die dit project kunnen treffen. De cd's kunnen gerust 3 maanden uitgeleend worden omdat het zeker is dat ze terug komen.

Uitwerken

De bedoeling is om een handjevol vrijwilligers bijeen te krijgen die dan ieder één of meerdere lokale bibliotheken toegewezen krijgen waar deze voor verantwoordelijk zijn. Deze verantwoordelijke gaan dan samen discussiëren hoe alles aangepakt moet worden. Vooral de aanpak en de voorstellingen naar de bibliotheek toe, zodat dit op een goede en onderbouwde (professionele) manier gebeurt. Daarna moeten natuurlijk de bibliotheken gecontacteerd worden en is er een evaluatie achteraf. Na al dit is het niet gedaan voor de verantwoordelijke. Zijn verantwoordelijkheid blijft! Aanvulling van de cd's, mensen met problemen helpen, onderhoud van de stand,... .

Voor de inrichting in de bibliotheek zou een soort "doe-het-zelf stand" goed zijn. Een beetje een eye-catcher. Het principe van de originele wiki voldoet hier goed aan! Wel pleit ik voor een bijgevoegde "how-to" folder om een degelijke dual-boot te maken (we willen niemand zomaar van windows af helpen). De voor én nadelen moeten besproken worden.

Beperkingen en problemen

Het probleem van analyseren kan eenvoudig opgelost worden door bijvoorbeeld 3 of 6 maandelijks statistieken op te vragen bij de bibliotheek. Voor de bibliotheek kan het niet moeilijk zijn om te zien hoeveel keer de cd's uitgeleend zijn.

Ideeën

Een aantal ideeën die in het forum zijn gegeven:

TODO


2022-09-08 16:55