[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Printen in Ubuntu

Printen is tegenwoordig een basistaak geworden. Dit artikel zal uitleggen hoe u printers kunt beheren en hun instellingen kunt aanpassen in Ubuntu. Veel gebruikers hebben gerapporteerd dat hun printer automatisch wordt herkend in Ubuntu. Het programma Printerconfiguratie stelt u in staat printers toe te voegen, en ze in te stellen. U kunt deze applicatie ook gebruiken om printers te delen met de andere computers op het netwerk, de printer uit te schakelen, of de printer te herstarten.

Printen (lokaal)

Een lokale printer is een printer die direct op uw computer is aangesloten (in tegenstelling tot een netwerkprinter, deze behandelen we later in dit artikel).

Om een nieuwe lokale printer toe te voegen, sluit u de printer aan op de computer, en zet u de printer aan. Veel printers zullen automatisch worden gedetecteerd en geconfigureerd, een printericoontje zal in het notificatiegebied rechtsboven zichtbaar worden, en over een paar momenten zal er gemeld worden dat de printer klaar voor gebruik is.

Als uw printer niet automatisch wordt gedetecteerd, kunt u het volgende doen:

Als de printer in de voorgaande oplossing nog niet zou worden herkend, kunt u nog proberen zelf de poort en het stuurprogramma voor de printer te kiezen. Sommige printers vereisen nog meer stappen om correct te werken, en dit is meestal per printer verschillend. Daarom verwijzen we u hier door naar de sectie "Andere bronnen" onderaan deze pagina, daar vindt u meer informatie over specifieke printers en hoe ze te laten werken in Linux.

Printen over het netwerk

U kunt Ubuntu zo configureren, dat printopdrachten naar een zogenaamde netwerkprinter worden verzonden. Een netwerkprinter kan ook een computer zijn, waarop de printer is aangesloten. Deze computer moet als printserver zijn ingesteld om printopdrachten van andere computers op het netwerk uit te voeren.

Om een netwerkprinter te configureren doet u het volgende :

Als u de details van uw netwerkprinter niet kent, kunt u twee dingen doen:

  • Zoek de informatie op in de documentatie van de printserver-software.
  • Contacteer de netwerkbeheerder voor deze informatie.

Een printer testen

Als u wilt testen of een printer correct werkt, volgt u de volgende stappen :

Nu zal er een testpagina geprint worden, gaat dit goed? Zo ja, dan werkt de printer goed.

Hoe kan ik de aanwezige inhoud inkt in de gaten houden?

Om te kijken hoeveel inkt er aanwezig is, kunt u de volgende instructies voor uw merk printer volgen :

Als u een printer van een ander merk hebt, is uw beste kans om de hoeveelheid aanwezige inkt te zien met een officieel Linux-stuurprogramma voor de printer.

Andere bronnen


CategoryWerkenMetUbuntu


2022-09-08 16:55