[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Geen ondersteunde Versie: Dit artikel betreft een niet ondersteunde versie van Ubuntu. Meer info...

Kandidaat om te wissen: Dit artikel is ongeschikt voor deze wiki en kan worden gewist. Meer info...

Opstart-Manager

Inleiding

Met Opstart-Manager kunnen opties voor het opstarten via een menu worden ingesteld. Opties zoals het standaard besturingssysteem, menu timeout, achtergrondafbeeldingen, wachtwoord beveiliging, enzovoort. Opstart-Manager zorgt voor de verwerking van de opties in het configuratiebestand (voor Ubuntu standaard /boot/grub/menu.lst). De Opstart-Manager kan gebruikt worden voor het instellen van Grub, Grub 2, Usplash en Splashy.

In de huidige versie 1.9.12-1 werkt GRUB 2 nog niet volledig. Een nieuwe installatie van Ubuntu versie 9.10 (Karmic Koala) zal GRUB 2 gebruiken

Installatie

Backup (alleen voor Grub 1)

Opstart-Manager gebruiken

Om de Startup-Manager te starten: Systeem → Beheer → Opstart-Manger, of in een Terminalscherm: gksudo startupmanager.

De Startup-Manager zal het aanwezige configuratiebestand (/boot/grub/menu.lst) inlezen. De menuschermen geven de huidige instellingen weer.

De Opstart-Manager heeft 4 tabbladen: Opstart opties, Vormgeving, Beveiliging en Geavanceerd. In de volgende hoofdstukken zal ieder tabblad worden toegelicht.

Info (!) Hierbij zal ook aangegeven worden op welke grub regel in menu.lst de optie betrekking heeft. Het is echter niet nodig deze regels handmatig te wijzigen. De Opstart-Manager zal de nodige wijzigingen aanbrengen.

Opstart opties

Vormgeving

Info <!> Voor Grub 2 is alleen het Usplash thema te wijzigen.

Op dit menuscherm kunnen opties voor het tonen van het opstartmenu worden gewijzigd. De kleur, achtergrondafbeelding en het thema kunnen hier worden ingesteld.

Info (!) Deze instellingen zijn alleen van toepassing tijdens het opstarten en hebben geen invloed meer nadat het systeem is opgestart.

Beveiliging

Info <!> Voor Grub 2 is het tabblad Beveiliging niet beschikbaar in de huidige versie 1.9.12-1

Stel een wachtwoord in voor het wijzigen van de opstartinstellingen.

Geavanceerd

Info <!> Voor Grub 2 zijn minder geavanceerde opties.

StartUp-Manager Sluiten

De veranderingen die zijn opgegeven in de Opstart-Manager worden opgeslagen als voor "Sluiten" wordt gekozen. Kies voor Herstel orginele instellingen om de wijzigingen niet op te slaan.

Links

Dit is een vrije vertaling van de Engelstalige StartUpManager wiki. Van deze wiki pagina zijn ook een aantal afbeeldingen gebruikt.


CategoryWerkenMetUbuntu

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55