[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Meeting zaterdag 10 juli 2010

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC kanaal #ubuntu-nl-meeting op irc.freenode.net

Agenda

#

Onderwerp:

Door:

Eventueel bijbehorende forumdraad:

1

Status uitvoering eerder genomen besluiten.

Thomas de Graaff

http://forum.ubuntu-nl.org/ubuntu-nl/(irc-meeting)-status-uitvoering-eerder-genomen-besluiten/

2

Steunpuntenkaart: aangeven wie ervaring heeft met (Kubuntu) KDE

asphyxia

3

Betere 'intergratie' met launchpad

Ronnie

http://forum.ubuntu-nl.org/ubuntu-nl/inloggen-op-de-wiki-met-launchpad-openid/

4

Lichtkrant

femke98

Veel leden vinden het irritant, gaan we er wat aan doen of is een stemming beter?

Kort overzicht van de agendapunten

1 . Status uitvoering eerder genomen besluiten.

Hoe staat het met de uitvoering van eerder genomen besluiten?

 1. Meeting 15-11-2009: Dubbele namen ledenbestand. Hoe is het er nu mee?
 2. Meeting 10-05-2010: De steunpuntenkaart werkt niet in IE. Hoe is het daar inmiddels mee?
 3. Meeting 10-05-2010: Er is besloten dat de nieuwe teamwiki naar het ubuntu-nl gedeelte wordt verplaatst, en dat de links op de website worden aangepast. Wat is de status hiervan?
 4. Meeting 10-06-2010: Het IRC-team zou Launchpad gaan gebruiken voor het teambeheer, als test. Hoever is dat nu?
 5. Meeting 10-06-2010: Hoe staat het met de introducties van de Artwork, Releaseparty's en Promotie Teams op het forum?
 6. Meeting 10-06-2010: Besluit volledig openbaar maken communicatiekanalen van het team en de subteams, met uitzondering van een afgesloten gedeelte voor de forummoderators. Daarvoor eerst de oude berichten archiveren en verwijderen. Hoe is het hier mee, wie gaat dit uitvoeren?

2. Steunpuntenkaart: aangeven wie ervaring heeft met (Kubuntu) KDE

Om het makkelijker te maken voor iemand die hulp zoekt, is het misschien handig als mensen aan kunnen geven op de steunpuntenkaart of ze ervaring hebben KDE of met GNOME, of met allebei. Op deze manier kan de hulpzoekende beter geholpen worden.

3. Betere 'intergratie' met launchpad

Launchpad is een veel gebruikte tool voor Ubuntu. Is er een mogelijkheid om deze meer te linken aan ubuntu-nl.org. Denk hierbij bijvoorbeld aan:

4. Lichtkrant op het forum

De lichtkrant is geactiveerd (of het zat er al maar opeens is deze ontdekt) en dat is vrij irritant volgens een hoop leden. Ook ik zou graag willen zien dat deze optie verdwijnt, net zoals die andere 2 die er opeens staan. Daar bedoelt ik de knop Gloeiend en Schaduw mee. Het heeft geen toegevoegde waarde voor het forum.


Aanvulling door JohanVanDijk Het is gewoon irritant, die functies.

Bovendien leidt het af, omdat je hersenen "geprogrammeerd" zijn om bewegingen te volgen. Een bewegend stuk tekst leidt de aandacht dus af van de rest van de pagina, die meestal veel interessanter is.

Ten tweede maakt het het printen van een pagina voor naslag een stuk moeilijker, aangezien niet alle tekst continue in beeld is. Zo mis je dus potentieel belangrijke informatie en maakt het het maken van een papieren naslagwerkje onmogelijk. Naast het printen is het gewoon lezen van een zin lastig als hij beweegt. Er komen steeds meer letters bij en je kan niet zien waar hij eindigt en de volgende begint. Als het eind van de zin in beeld is, kan het begin alweer verdwenen zijn.

Tot slot is het ook nogal vijandig naar mensen die door een beperking minder goed om kunnen gaan met een muis. Probeer maar een bewegend linkje aan te klikken als een stilstaand linkje soms al lastig genoeg is...

Wat zijn de voordelen van deze tag? Geen. Het is alleen een handig hulpmiddel als je irritant wil zijn.

Als je de nadruk ergens op wil leggen, dan kan je ook vet, schuin, onderstrepen of kleur gebruiken. -- JohanVanDijk 2010-07-09 14:37:43


Notulen

Korte samenvatting van de besluiten, actiepunten:

1. Status uitvoering eerder genomen besluiten

 1. Meeting 15-11-2009: Dubbele namen ledenbestand. Hoe is het er nu mee? -> SWAT gaat dit direct oppakken.

 2. Meeting 10-05-2010: De steunpuntenkaart werkt niet in IE. Hoe is het daar inmiddels mee? -> SWAT gaat er naar kijken.

 3. Meeting 10-05-2010: Er is besloten dat de nieuwe teamwiki naar het ubuntu-nl gedeelte wordt verplaatst, en dat de links op de website worden aangepast. Wat is de status hiervan? -> Wordt meegenomen in proces verhuizen teams naar launchpad. De teamwiki en launchpad kunnen elkaar tzt. aanvullen.

 4. Meeting 10-06-2010: Het IRC-team zou Launchpad gaan gebruiken voor het teambeheer, als test. Hoever is dat nu? -> Er is inmiddels een irc team op launchapd aangemaakt.

 5. Meeting 10-06-2010: Hoe staat het met de introducties van de Artwork, Releaseparty's en Promotie Teams op het forum? -> Wordt meegenomen met algemene openbaarmaking teamgedeelten.

 6. Meeting 10-06-2010: Besluit volledig openbaar maken communicatiekanalen van het team en de subteams, met uitzondering van een afgesloten gedeelte voor de forummoderators. Daarvoor eerst de oude berichten archiveren en verwijderen. Hoe is het hier mee, wie gaat dit uitvoeren? -> SWAT gaat dit uitvoeren.

2. Steunpuntenkaart: aangeven wie ervaring heeft met (Kubuntu) KDE

Besloten is dat iemand zijn profiel/wikipagina/launchpadpagina kan doorlinken door/via de steunpuntenkaart een betere, meer algemene oplossing is. Daar kan men dan (desgewenst) zijn kennis/kundes opgeven. SWAT gaat kijken of dit uitvoerbaar is.

3. Betere 'intergratie' met launchpad

Openid inloggen heeft geen prioriteit, maar is wel een goede zaak. Zodra het forum overgaat naar smf 2.0 zal hier naar gekeken worden. Daarbij zal het dan als extra mogelijkheid ingezet worden. Inloggen zonder launchpad account moet mogelijk blijven.

4. Lichtkrant op het forum

SWAT gaat het verwijderen van de forumgadgets met de moderators bespreken. De algemene mening van de aanwezigen was dat het uitzetten van deze opties beter zou zijn.

Log

Hier de log


2022-09-08 16:55