[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Meeting werkgroep releaseparties maandag 28 december 2009

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC kanaal #ubuntu-nl-meeting op irc.freenode.net

Agenda

#

Onderwerp:

Door:

1

Activiteiten op de grote release party

ThomasDeGraaff/Double12

2

Caféparties

Double12

3

Verdeling verantwoordelijkheden organisatieteam

ThomasDeGraaff

4

Samenwerking met de HCC

ThomasDeGraaff

5

Activiteiten en Party's op scholen

DooitzedeJong

Kort overzicht van de agendapunten

1. Activiteiten op de grote release party

Als er een grote release party komt, welke activiteiten zijn dan de moeite waard om zo'n dag interessant te maken? En hoe haalbaar zijn die?

Een voorzet, kijk kritisch naar deze lijst en verzin zelf ook nieuwe activiteiten:

2. Caféparties.

Internationaal wordt aangeraden om van de release van Lucid een waar spektakel te maken: één hele grote party en een heleboel (>10 per land) caféparties. Caféparties zijn makkelijk te organiseren, er hoeven alleen afspraken met de café-eigenaar te worden gemaakt en wat laptops te worden meegenomen. Er hoeft geen/weinig ondersteuning vanuit Ubuntu NL te komen. Is dit een goed idee, of nemen we hiermee te veel hooi op onze vork? En is dit ook veilig, in verband met diefstal en dergelijke in cafés?

3. Verdeling verantwoordelijkheden organisatieteam

Het lijkt me een goed plan als we de organisatie van een dergelijk groot event met een team op ons nemen zonder dat er één persoon in zijn eentje het grootste deel van het werk verzet zoals in het verleden meestal gebeurde. Het voorstel is om de verantwoordelijkheden over acht personen te verdelen zoals aangegeven op de releaseparty wiki: http://wiki.ubuntu-nl.org/community/ReleasepartyWiki/Organisatie#Organisatie-taken

4. Samenwerking met de HCC

We hebben enige tijd terug contact gezocht met de HCC om te gaan samenwerken bij het organiseren van events. Dit is erg goed bevallen van beide kanten. De HCC heeft inmiddels een HCC Linux Platform opgericht waaraan Ubuntu-nl ook deelneemt. De leden van dit platform lijkt het erg leuk om samen met Ubuntu-nl de organisatie van de Lucid Lynx Releaseparty op te pakken, en andersom zijn wij van het events team ook erg blij met deze samenwerking. De motivatie hierbij is dezelfde als die van ons, het met elkaar een leuke dag hebben, en daarbij Ubuntu flink promoten en problemen van gebruikers oplossen. Daarnaast zal de HCC zich als club ook willen presenteren, en als het even kan nieuwe leden werven zodat ze in de toekomst ook dit soort activiteiten kunnen blijven organiseren. De HCC heeft hierbij veel te bieden. Allereerst is er bij de HCC veel ervaring met het organiseren van activiteiten en zijn er veel contacten met externe partijen die hier een bijdrage aan kunnen leveren. Daarnaast heeft het HCC Linux platform toegang tot veel HCC middelen, van laptops tot beamers, switches, routers, ethernetkabels, verlengsnoeren, tot financiële middelen. Daarnaast stelt de HCC hun kantoor ter beschikking voor de afhandeling van de financiële kant die komt kijken bij een dergelijk evenement, dat betekend, betalingen verrichten, administratie e.d.

5. Releaseparty's en andere activiteiten in scholen

Toen het forumtopic over de karmic party's bezig was kwam het idee om een party op school te houden. Helaas is dit niet meer voor de karmic release gelukt, maar misschien is dit wel degelijk iets om over na te denken voor de Lucid partyś

Notulen

1. Activiteiten op de grote release party

2. Caféparties.

3. Verdeling verantwoordelijkheden organisatieteam

4. Samenwerking met de HCC

5. Releaseparty's en andere activiteiten in scholen

WVTTK

Besluiten:

Actiepunten:

Log

Zie bijlage bij deze pagina

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55