[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Meeting 12/09/2009

Open community meeting

Aangezien een aantal kernleden die verantwoordelijk zijn voor resp. beheer en ondersteuning (SWAT en Siegie) niet aanwezig kunnen zijn zal de meeting voornamelijk bedoeld zijn om te discussiëren over enkele punten zonder effectief al beslissingen te nemen. Ook kunnen leden vanuit de community vragen stellen of opmerkingen geven.

Aanvang

Om 19:30 uur in IRC kanaal #ubuntu-nl-meeting op irc.freenode.net

Agenda

#

Onderwerp

Door

1

Ruimte voor bijlage op het forum.

siegie

2

Ubuntu derivaten op het forum / offtopic gedeelte

profoX

3

info(at)ubuntu-nl.org e-mailadres

profoX

4

Efficiëntere moderatie van het forum

profoX

5

Evaluatie "opgelost topic" mod

profoX

6

Bepaalde topics geen sticky meer, waarom?

femke98

7

Verwijderen van de VERPLAATST:-topics uit "ongelezen berichten sinds vorige bezoek"

JohanVanDijk

8

Ubuntu-nl.org sourcecode in bzr

profoX

9

RichtlijnenVoorstel

CeesSluis

10

Webdesign verbeteren

Dooitze de Jong

Wat verder ter tafel komt...

Verslag van de agendapunten

1. Ruimte voor bijlage op het forum (siegie)

Siegie kon niet aanwezig zijn om het punt toe te lichten. Daarom is het verplaatst naar de volgende meeting op 10 oktober.

2a. Ubuntu derivaten op het forum (profoX)

Veel gebruikers hebben vragen over Ubuntu derivaten of zelfs andere Linux distributies. Vaak kunnen wij wel helpen, aangezien er veel gelijkenissen te vinden zijn tussen de verschillende distributies. Op dit moment worden vragen zoals dit soms in de Ondersteuning fora geplaatst waar ze niet thuishoren aangezien dit voor ondersteuning bij Ubuntu bedoeld is. Deze topics worden dus verplaatst naar Offtopic. Persoonlijk ben ik van mening dat vragen over Ubuntu derivaten en zelfs andere Linux distributies ook welkom zijn op het Ubuntu forum, maar niet thuishoren in de huidige Ondersteuning fora. Er zijn veel Ubuntugebruikers die ook nog een andere Linuxdistributie gebruiken en die ook wel eens wat vragen willen stellen over andere distributies. Als alternatief zou ik dus willen voorstellen om een nieuw subforum aan te maken onder het Ondersteuning of Discussie gedeelte met de titel "Ondersteuning bij andere Linuxdistributies". Ook zou ik dan een sticky willen aanmaken (ter informatie) in dit nieuwe forum met links naar meer gespecialiseerde Nederlandstalige fora voor enkele populaire Linuxdistributies.

2b. Gedrag van moderators in offtopic gedeelte (profoX)

Het is begrijpelijk dat de moderators de Ondersteuning fora nauwlettend in de gaten houden en dat er daar wat strenger gemodereerd wordt, maar op dit moment zijn de moderators ook vrij streng in het Offtopic gedeelte. Ik krijg de indruk dat de 'bemoeienissen' van de moderators soms ten koste gaan van de sfeer op het forum. Vanzelfsprekend moet de Code of Conduct (http://www.ubuntu-nl.org/ubuntunl/gedragscode) sowieso nageleefd worden in het Offtopic gedeelte, maar voor de rest is het misschien beter als de moderators zich minder gaan bemoeien in het Offtopic gedeelte. Het is veel belangrijker dat de moderators zorgen dat de Ondersteuning fora netjes ontopic blijven. Natuurlijk zijn er ook in de Offtopic fora grenzen, maar ik denk dat de community in vele gevallen er zelf voor moet zorgen dat topics leuk blijven voor iedereen.

3. info(at)ubuntu-nl.org e-mailadres (profoX)

Op dit moment worden mails naar info(at)ubuntu-nl.org niet goed afgehandeld. Bepaalde berichten worden met een maandenlange vertraging pas doorgestuurd naar de correcte verantwoordelijken. Dit vind ik absoluut niet kunnen. Ik vraag me af waarom niet meer personen beschikken over toegang tot het info(at)ubuntu-nl.org adres, bijvoorbeeld alle verantwoordelijken in plaats van enkel de verantwoordelijke voor beheer (SWAT). Op die manier kunnen berichten naar info(at)ubuntu-nl.org sneller naar de correcte kanalen doorgesluisd worden.

4. Efficiëntere moderatie van het forum (profoX)

Er werden in het verleden vaak extra moderators aangenomen omdat het erg moeilijk is om zo'n groot forum als Ubuntu-NL te modereren, maar misschien is het probleem niet dat er te weinig moderators zijn, maar wel dat het modereren niet efficiênt kan gebeuren omdat er enerzijds geen duidelijke afspraken zijn over wie wat modereert en omdat er anderzijds geen manier is om te weten welke posts reeds gecontroleerd/gemodereerd werden. Gelukkig kunnen we vaak op de community rekenen om ons te waarschuwen indien er iets niet goed is d.m.v. de meldknop maar misschien moeten we toch ook eens kijken naar manieren om efficiënter te kunnen modereren. Een forum modificatie die toelaat om bij te houden welke posts reeds door andere moderators werden bekeken zou soelaas kunnen bieden, maar een kortetermijn oplossing is misschien om de huidige moderators toe te wijzen aan aparte forumonderdelen. Natuurlijk mogen ook andere forumonderdelen gemodereerd worden, maar de bedoeling is dat verschillende moderators zich focussen op verschillende onderdelen om zo te voorkomen dat iedereen dezelfde topics modereert.

5. Evaluatie "topic opgelost" mod (profoX)

Er werd een "topic opgelost" modificatie ontwikkeld voor het forum. Deze forum modificatie kan getest worden op http://vidiqatch.org/ubunl/ De modificatie lijkt goed te werken en we zullen de modificatie hopelijk binnenkort implementeren in forum.ubuntu-nl.org door middel van een add-on package.

6. Bepaalde topics geen sticky meer, waarom? (femke98)

Sommige topics zijn niet meer sticky. Op de laatste real-life meeting van het team werd beslist dat er teveel sticky topics waren in sommige categorieën, zoals bijvoorbeeld in Ubuntu-NL. Teveel sticky topics vernietigt het nut van sticky topics. Het topic in kwestie dat men terug sticky wil is het "Stel jezelf- voor" topic.

7. Verwijderen van de VERPLAATST:-topics uit "ongelezen berichten sinds vorige bezoek" (JohanVanDijk)

Er staan veel VERPLAATST:-topics tussen de normale topics bij de ongelezen berichten. Dit zijn nutteloze topics die het lijstje met nuttige topics vervuilen. Er wordt gevraagd of het mogelijk is dat deze topics gewoon blijven bestaan (zodat de topicstarter zijn/haar topic terug kan vinden) maar dat deze topics niet meer worden opgenomen in de lijst met ongelezen berichten.

8. Ubuntu-nl.org sourcecode in bzr (profoX)

Vroeger was de source code van de Ubuntu-NL.org website en het forum beschikbaar op Launchpad via Bazaar. Ook heb ik van SWAT te horen gekregen dat het Ubuntu-NL forum template niet vrij beschikbaar is omwille van licensing issues die betrekking hebben op de gebruikte forumsoftware. Volgens mij klopt dit echter niet. Ik wil dus graag wat meer duidelijk hierover en over de reden dat de source code niet meer op bzr staat.

9. Richtlijnen voorstel voor de wiki documentatie (CeesSluis)

Wat speelt er nog meer rondom de nieuwe richtlijnen?

10. Webdesign verbeteren (Dooitze de Jong)

Het webdesign van ubuntu-nl.org is niet mooi afgewerkt. De bovenbalk en het Ubuntu-NL logo zijn aan vervanging toe.

Log

Het volledige log van de vergadering is hier terug te vinden.


2022-09-08 16:55