[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Meeting 13/12/2008

Agenda

#

Onderwerp

Door

1

maandelijks LoCo report voor Ubuntu.com (https://wiki.ubuntu.com/TeamReports)

nicolas

2

Ontbreken link naar Meetings vanaf de wiki.ubuntu-nl.org homepage

nicolas

3

voorstel sense hofstede bespreken: http://forum.ubuntu-nl.org/index.php/topic,34714.0.html

leoquant, namens jan stedehouder

4

Extra forumonderdeel voor multimedia of professioneel audio/video bewerken

JohanVanDijk, namens .zamorano

5

Elke week UWN-NL op het prikbord?

Tumie

6

Pretty URLs (via SMF en mod_rewrite) voor het forum

profoX

7

Extra forumonderdeel voor Kantoor, Educatie en Wetenschap: http://forum.ubuntu-nl.org/index.php/topic,35174.0.html

JohanVanDijk, namens .zamorano

8

Evalueren van de afgelopen grote release party in Amsterdam. Is er soort eindverslag, was het budget toereikend?

leoquant

9

Voorstel organisatie structuur Release Partys: http://forum.ubuntu-nl.org/index.php/topic,35241

tommie74

10

Rechtspersoon Ubuntu-NL http://forum.ubuntu-nl.org/index.php/topic,35171.msg341938.html#msg341938

Arie de Jonge / Jan Stedehouder

11

Een bot op #ubuntu-nl, zoals ubottu op #ubuntu.

Sander Pientka (cumulus007)

Notulen

Maandelijks LoCo report

Van ieder LoCo team (Local Community team) wordt verwacht dat ze maandelijks een rapport maken waarin staat waar ze die maand mee bezig zijn geweest. Dit hoeft geen uitgebreide lijst te zijn, enkele hoofdpunten zijn voldoende. Dit kunnen presentaties tijdens evenementen zijn, grote veranderingen op het forum of wiki etc.
n1c0las heeft aangegeven dat hij dit graag wil opzetten en organiseren. Hij zal op de wiki een pagina maken waar iedereen zijn/haar puntjes op kwijt kan. Eens per maand zal een teamlid van Ubuntu-NL de pagina op de internationale wiki zetten.

Er mist een link naar de meetingspagina vanaf de index. De overzichtelijkheid en organisatie kan ook beter. Er wordt voorgesteld om het beter in te delen, zoals bijv. wiki.ubuntu.com.
Rulus stelt voor dat de commmunitypagina verbeterd gaat worden, zodat die gebruikt kan worden voor community-zaken. Hier komen dan linkjes naar o.a. meetings en andere pagina's waar de community kan samenwerken. De hoofdpagina van de wiki blijft dan voor de documentatie, met een linkje naar de community pagina. Het documentatieteam, dat de wiki beheert, gaat zich hiermee bezig houden. Indien nodig zal er in een topic op het forum verder overlegd worden.

Voorstel Sense Hofstede (Ubuntu NL media team)

Vanwege de afwezigheid van zowel leoquant als Jan Stedehouder wordt dit puntje doorgeschoven naar de volgende vergadering.

Extra forumonderdeel voor multimedia en kantoor

De punten 4 en 7 zijn samengevoegd, omdat ze op elkaar lijken.
De aanwezigen vinden dat de categorie "Software" te groot is, maar dat er niet teveel categorie├źn bij moeten komen. Dit zou het onoverzichtelijk maken waardoor nieuwe leden niet meer weten waar ze hun topic moeten plaatsen. Er wordt voorgesteld om de categorie "Software" op te splitsen. Op het forum komt een discussie over hoe dit het beste zou kunnen gebeuren.

UWN-NL op het prikbord

UWN-NL is de Nederlandse vertaling van de Ubuntu Weekly Newsletter die iedere week uitkomt. Om meer bekendheid hieraan te geven, wordt er voorgesteld om deze op het prikbord te plaatsen. Omdat dit waarschijnlijk de andere artikelen op het prikbord onder gaat sneeuwen, wordt hiervan afgezien. Een andere optie is het plaatsen van de UWN-NL op de planet of een linkje op de indexpagina van de wiki. Het web team gaat samen met Tumie kijken wat de beste optie is.

Pretty URLs op het forum

Met andere instellingen van de forumsoftware is het mogelijk dat de linkjes naar de verschillende topics er duidelijker en overzichtelijker uit komen te zien. Ook zouden zoekmachines die links beter oppakken. Een linkje zou er dan zou uit kunnen gaan zien: http://forum.ubuntu-nl.org/installatie/onmisbare-links-naar-documentatie Volgens profoX` zijn de nieuwe URLs compatible met de oude URLs, die blijven ook gewoon werken. Verder zou dit de belasting van de server maar minimaal verhogen. Dit onderwerp zal in de volgende teammeeting besproken worden. Indien er geen bezwaren zijn zal deze optie aangezet worden in de forumsoftware.

Evalueren van de release party in Amsterdam

Omdat leoquant er niet is, zal dit puntje doorgeschoven worden naar de volgende meeting.

Voorstel organisatiestructuur Release Party's

Omdat er op internationaal niveau richtlijnen opgesteld worden voor de organisatie van releaseparty's en er contacten zijn tussen het Ubuntu-NL team en die van andere landen, moeten we even afwachten hoe dit uit gaat pakken. Het voorstel van Tommie74 is wel van grote kwaliteit en kan waarschijnlijk gecombineerd worden met de internationale richtlijnen en ervaringen.

Rechtspersoon Ubuntu-NL

Omdat we niet zonder toestemming van Canonical een vereniging of stichting op kunnen richten voor Ubuntu-NL, moeten we daarover overleggen met Canonical. Het Ubuntu-NL team is in overleg met Canonical en andere Europese LoCo teams om uit te zoeken wat de beste manier is om dit op te zetten. Zodra we groen licht hebben kunnen we aan de slag met de ervaringen van de teams uit Duitsland en Frankrijk en de plannen van Jan Stedehouder. Tot die tijd is het niet de bedoeling dat een los groepje zelf acties onderneemt. Zodra we met het oprichten van een rechtspersoon kunnen beginnen, zal het Ubuntu-NL team contact opnemen met Jan Stedehouder en het groepje vrijwilligers dat wil helpen. Zij zullen dan samen alles regelen.

IRC bot op #ubuntu-nl

In het internationale kanaal #ubuntu zit een IRC bot die veel mensen handig vinden. Dit zal in het teamoverleg besproken worden.

Log

Het volledige log van de vergadering is hier terug te vinden.


2022-09-08 16:55